Melagiena šią savaitę plačiai pasklido vaizdo įrašų platformose, tinklaraščiuose ir „Instagram“. Tai įvyko, kai sąmokslo teorijas dažnai skleidžiančioje laidoje „The Stew Peters Show“ pašnekovė Jane Ruby pasakė, kad tokią informaciją girdėjo iš slaptų šaltinių.

Jos teigimu, mirus pilotui, orlaivis turėjo leistis avariniu būdu. J. Ruby savo pareiškimams nepateikė jokių įrodymų.

Į pasklidusį melą greitai sureagavo „Delta Airlines“. Bendrovės atstovai pranešė, kad girdėjo gandus, tačiau visi jie yra melagingi. Tai patvirtino ir JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA, angl. Federal Aviation Administration) – jie „The Associated Press“ patvirtino, kad neturi jokių duomenų apie tokį įvykį. Apie galimą avarinį nusileidimą nepranešė ir vietiniai žiniasklaidos kanalai – nors, paprastai, tokie incidentai visada aprašomi. Tokios informacijos nerasta ir portale, kuriame fiksuojami visi aviacijos incidentai.

Laisvaslaikrastis.lt rašo, kad kompanija „Southwest Airlines“ atšaukė per 2000 skrydžių – neva dėl darbuotojų protesto prieš skiepus. Tačiau kompanija pranešė, kad tai padaryta dėl blogų oro sąlygų.

Taigi, remiantis tuo, kad J. Ruby savo teiginiams nepateikė jokių įrodymų, ir jie buvo paneigti tiek pačios aviacijos bendrovės, tiek nepriklausomų ekspertų, galima teigti, kad laisvaslaikrastis.lt išpublikavo melagingą naujieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės