„Ar kovidų „vakcinos“ sukelia žmonėms AIDS? Skiepytųjų imuninės sistemos funkcijos kiekvieną savaitę sumažėja maždaug 5 proc.“, – taip vadinasi straipsnis portale „Paranormal“.

Manipuliacija: nuo skiepų sumažėja imunitetas

„Naujausi Jungtinės Karalystės PHE vakcinų priežiūros ataskaitos duomenys rodo, kad žmonės, kurie buvo „visiškai paskiepyti“ nuo Wuhan koronaviruso, per savaitę praranda apie penkis procentus savo imuninės sistemos“, – rašoma straipsnyje.

Pirmasis melas yra pati ataskaita. Teigiama, kad publikuojamos lentelės, įrodančios imuniteto mažėjimą, paimtos iš Jungtinės Karalystės Visuomenės sveikatos biuro. Tačiau tiesa ta, kad virš lentelių net nenurodyta, kas matuojama tais skaičiais. Jos – tiesiog iš konteksto ištraukti procentai, kuriais melagienų kūrėjai manipuliuoja, neva įrodydami imuniteto mažėjimą.

Melagiena

Kitos pateikiamos lentelės priešingai, nurodo imuniteto stiprėjimą, išskyrus kai kurias amžiaus grupes ir tam tikrus atvejus.

Antrasis melas – teiginys apie mažėjantį imunitetą. Tiesa ta, kad skiepai stiprina imunitetą, be to, dėl jų organizme pradeda gamintis antikūniai, kurie apsaugo nuo paties koronaviruso.

Melas: skiepai sukelia AIDS

AIDS – įgytas (akvizitinis) imuniteto nepakankamumo sindromas nustatomas, kai ŽIV užsikrėtusiam asmeniui diagnozuojama viena iš AIDS indikacinių ligų. AIDS – tai paskutinė ŽIV ligos stadija.

„Remiantis duomenimis negalima paneigti, kad visiškai paskiepyti žmonės dabar kenčia nuo, kaip atrodo, įgyto imunodeficito sindromo, populiariau vadinamo AIDS“, – rašoma straipsnyje.

Žodžiai „negalima paneigti“ tyčia sukuria abejonę, nesvarbu, kokiame sakinyje ir nelogiškame kontekste būtų pavartoti. Tyrimų, kuriuose skiepai būtų siejami su AIDS, išvis nėra atlikta, taigi, tai tas pats, kaip sakyti: „Negalima paneigti, kad pasiskiepiję išmoksta skraidyti.“ Bandėte skraidyti? Ne? Vadinasi, tos galimybės nepaneigiame.

Šaltinis – nepatikimas

Portalas „The expose“ – itin nepatikimas šaltinis. Jame, panašiai kaip ir pačiame „Paranormal“, pilna mokslu nepagrįstų spėlionių bei skiepų ir medikų bendruomenės juodinimo. Tituliniame puslapyje galite rasti bent tris melagienas, tokias kaip „Remiantis oficialiais duomenimis, paauglių mirtys išaugo iki 125 proc. nuo tada, kai jie buvo pradėti skiepyti „COVID-19“ vakcina“ ir „13 priežasčių, kodėl neturėtumėte leisti savo vaikui skiepytis nuo COVID-19“.

  • Šaltiniai
  • https://www.gov.uk/government/organisations/public-health-england
  • http://www.ulac.lt/uploads/downloads/leidiniai/duk_skiepus.pdf
  • https://vaccination-info.eu/lt/faktai-apie-vakcinas/kaip-veikia-vakcinos
  • http://www.ulac.lt/ligos/A/aids
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)