Spalio 12 d., antradienį, Austrijos parlamento narė Eva-Maria Holzleitner apalpo sakydama kalbą žemesniuosiuose parlamento rūmuose. Moteriai padėjo kolegos, tačiau susitikimas trumpam nutrūko. Po įvykio praėjus keletui minučių E. M. Holzleitner pasijuto geriau ir tęsė savo kalbą iš tribūnos.

Šis trumpas epizodas neliko nepastebėtas skiepų priešininkų. Vos tik vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota alpstanti moteris, pradėjo plisti socialiniuose tinkluose, jos būklė buvo susieta su vakcinacija nuo COVID-19.

„Austrijos nacionalinės tarybos narė Eva-Maria Holzleitner šiandien buvo dvigubai skiepyta ir apalpo prieš kameras per savo kalbą Vienos nacionalinėje taryboje. Va taip pamažu „sąmokslo teorijos“ nustoja būti teorijomis“, – „Facebook“ socialiniame tinkle komentavo vienas lietuvis, pasidalinęs Austrijos politikės vaizdo įrašu. Šį įrašą peržiūrėjo daugiau nei 11 tūkst. žmonių, dar 1,5 tūkst. juo pasidalino.

Tačiau šis ir panašūs komentarai nėra teisingi. Visų pirma, nėra jokių įrodymų, kad parlamento rūmuose apalpusiai politikei tą pačią dieną būtų buvusi suleista vakcina nuo COVID-19. Nė vienoje moters socialinių tinklų paskyroje neužsimenama apie vakcinaciją.

Peržiūrėjus įrašus, patalpintus nuo šių metų pradžios, pavyko aptikti tik vieną su vakcinomis nuo COVID-19 susijusį įrašą. Jame keturios Austrijos politikės, tarp kurių yra ir Eva-Maria Holzleitner, ragino moteris ir merginas skiepytis nuo naujojo koronaviruso ir netikėti melagienomis bei netikrų ekspertų komentarais apie skiepus.

„Mes esame pasiskiepijusios!“, – rugsėjo 17 d. „Instagram“ paskyroje pasidalintoje žinutėje rašė politikė.

Nors vien iš moters socialinių tinklų srauto nepavyko atsekti, kada tiksliai Eva-Maria Holzleitner pasiskiepijo nuo COVID-19, akivaizdu, kad tai įvyko ne vėliau nei rugsėjo 17 d.
Be to, nei pati Eva-Maria Holzleitner, nei vietos žiniasklaida nesusiejo alpulio su vakcinomis. Savo „Twitter“ paskyroje politikė po įvykio dėkojo ja pasirūpinusiems kolegoms, tikindama, kad jaučiasi gerai.


Kita Austrijos Nacionalinės Tarybos narė, Barbara Nessler, „Twitter“ paskyroje taip pat pakomentavo kolegės sveikatos būklę. Žinutėje ji džiaugėsi, kad Eva-Maria Holzleitner jaučiasi geriau ir dėkojo Austrijos Nacionalinės Tarybos prezidentei Doris Bures, kuri paprašė žurnalistų nefilmuoti įvykio. „Nepaisant to, kalbos vaizdo įrašas su komentarais, esą Eva nualpo dėl COVID-19 vakcinos, netrukus jau buvo platinamas internete. Nepaisant to, kad šie teiginiai nepagrįsti jokiais įrodymais, tai – tikrai žema klasė“, – piktinosi B. Nessler.

Išvados

Nėra jokių įrodymų, kad Austrijos politikė Eva-Maria Holzleitner, sakydama kalbą parlamente nualpo dėl COVID-19 vakcinos poveikio. Sprendžiant iš pačios politikės pareiškimų socialiniuose tinkluose, moteris pasiskiepijo nuo naujojo koronaviruso mažiausiai mėnesiu anksčiau, nei įvyko jos alpulio epizodas.

Šaltiniai
Eva-Maria Holzleitner „Facebook“, „Instagram“ ir „Twitter“ paskyrų informacija
BarbaraNessler „Twitter“ paskyros informacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)