Straipsnyje, verstame iš portalo „America's frontline doctors“ cituojamas buvęs Pasaulio sveikatos organizacijos Europos imunizacijos ekspertų patarėjų grupės pirmininko pavaduotojas profesorius Christianas Perronneas. Šis profesorius kituose pasaulio žiniasklaidos straipsniuose cituojamas kaip vienas daugiausiai melagienų paskleidusių pandemijos komentatorių.

Melas: visi skiepyti žmonės turėtų savarankiškai karantinuotis žiemą, kitaip jie rizikuoja sunkiai susirgti

„Modernos“ ir „Pfizer“ vakcinų veiksmingumo rodikliai itin aukšti: 94-95 proc. “Jannsen” ir “Vaxzevria” veiksmingumo rodikliai: 66-67 proc. Vakcinų veiksmingumo rodiklis nustatomas per klinikinius tyrimus, kurių metu vakcinos bandomos su dešimtimis tūkstančių savanorių. Pusė jų gauna vakciną, pusė – placebą. Vakcinos veiksmingumas nustatomas stebint, kaip užsikrėtę žmonės pasidalija dvejose grupėse: placebo ir tikrosios vakcinos. Klinikinių tyrimų metu iš 170 užsikrėtusių koronavirusu asmenų net 162 asmenys buvo iš placebo grupės ir tik 8 – iš vakcinuotųjų. Tai įrodo aukštą vakcinų veiksmingumą.

Melagiena

Melas: skiepyti žmonės turėtų būti karantine ir izoliuoti nuo visuomenės

Izoliuotas žmogus privalo likti namuose, laikytis atokiai nuo kitų žmonių, negali susitikti su draugais ar šeima, negali eiti pasivaikščioti, sportuoti, naudotis viešuoju transportu. Išvykti iš namų gali tik skubiais sveikatos priežiūros reikalais, iš anksto susitarus su medikais. Izoliacija taikoma ne paskiepytiesiems, o koronaviru sergantiems ar artimą kontaktą su sergančiaisiais turėjusiems ir testo atsakymo tebelaukiantiems asmenims. Grįžus iš kai kurių užsienio šalių taip pat taikoma dviejų savaičių izoliacija, kuri, esant neigiamam koronaviruso testui, gali būti sutrumpinta iki 7 dienų.

Skiepyti ir koronavirusu nesergantys asmenys jokios izoliacijos laikytis neturi, priešingai – skiepai ir Galimybių pasas garantuoja didesnį paslaugų prieinamumą, kadangi esi mažesnėje rizikos grupėje.

Melas: neskiepyti žmonės nėra pavojingi; o skiepyti žmonės yra pavojingi kitiems

Nė vienoje vakcinoje, kurią leidžiama naudoti Europoje ir JAV, arba kuri šiuo metu yra kuriama JAV, nėra gyvo viruso, sukeliančio Covid-19 ligą. Tačiau pasiskiepijus įprastai turi praeiti kelios savaitės, kol organizme susiformuoja imunitetas šiai ligai. Vadinasi, įmanoma užsikrėsti Covid-19 sukeliančiu virusu ir susirgti prieš pat skiepijantis arba vos tik pasiskiepijus šia vakcina.

„Kadangi mokslas yra visų atradimų pagrindas, o aš mokslu ir jo pažanga tikiu, tad sakau – skiepytis reikia. Neatsakinga ir pavojinga nepasinaudoti tokiu paprastu ir prieinamu mokslo išradimu – skiepu, kad liktum sveikas ir gyvas“, – sakė gydytoja pediatrė Irena Šimkūnienė.

Skiepai užkerta kelią ligoms, kurios nepasiskiepijus galėtų sukelti sunkių sveikatos problemų, nuolatinę negalią ar net mirtį. Vakcinos naudojamos kasmet šimtams milijonų žmonių visame pasaulyje apsaugoti nuo sunkių ligų. Kitaip nei gydymas, skiriamas ligai gydyti, vakcinos paprastai skiriamos sveikiems žmonėms, siekiant juos apsaugoti nuo ligos. Todėl ilgalaikė skiepijimo nauda gali būti pastebima ne iš karto.

Jokio papildomo pavojaus jie aplinkiniams nesukelia. Priešingai – skiepytas žmogus turi mažiau galimybių užsikrėsti, vadinasi, ir mažiau galimybių platinti virusą.

  • Šaltiniai
  • https://prudiskiusgn.lt/naujienos/skiepu-nauda/
  • https://www.covid.is/lt/izoliacija-ka-tai-reiskia
  • http://www.avienybe.lt/skiepyti-ar-neskiepyti/
  • https://vaccination-info.eu/lt/faktai-apie-vakcinas/skiepijimo-nauda
  • http://www.ulac.lt/uploads/downloads/leidiniai/duk_skiepus.pdf
  • https://koronastop.lrv.lt/lt/www.koronastop.lt/vakcina
  • https://thetimeshub.in/christian-perronne-is-there-any-fake-news-that-he-did-not-commit-2/2727/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)