Žinutėse socialiniame tinkle liaupsinami neva prieš žmonių skiepijimą nuo COVID-19 sukilę Kanados medikai, įvardijama, kad į protesto akciją jų susirinko per 33 tūkst., tačiau šis skaičius visiškai neatspindi realybės.

Didžiausiame Kanados mieste Toronte, Karalienės parke, rugsėjo 13 d. vykusi protesto akcija iš tiesų sutraukė, kaip praneša vietos žiniasklaida, kelis šimtus, o ne 33 tūkst. žmonių (portalas „The Star“ apskritai tvirtino, kad į protestą susirinko tik keli tuzinai dalyvių). Tylųjį protestą, kurio metu plakatais nešini žmonės išsirikiavo tvarkingomis linijomis ir stovėjo parke, surengė sveikatos srityje dirbantys asmenys, prieštaraujantys privalomai medikų vakcinacijai nuo COVID-19.

Tačiau tarp protesto akcijos dalyvių buvo ir kitų organizacijų, pasisakančių prieš karantino suvaržymus pandemijos metu apskritai. Pora dalyvių rankose laikė plakatą su užrašu „Police on Guard“ (liet. „Policija sargyboje“). Tai – organizacijos, aršiai pasisakančios prieš karantiną ir vyriausybės priimamus sprendimus, susijusius su visuomenės sveikata, pavadinimas. Kaip teigia patys nariai, organizaciją sudaro šiuo metu dirbantys ir jau į pensiją išėję policijos pareigūnai.

Dalis protestuojančių prieš vakcinas ir karantino suvaržymus taip pat susirinko priešais Toronto ligoninę, esančią tame pačiame Karalienės parke, nepaisant joje dirbančių medikų prašymų to nedaryti. Greitosios pagalbos skyriaus gydytojas Raghu Venugopal žurnalistams sakė, kad protestai neturėtų vykti šalia ligoninės, nes jie trukdo medikams dirbti.

Šio protesto metu neprireikė policijos įsikišimo – akcija praėjo taikiai ir niekas nebuvo suimtas.

Išvados

Remiantis pateikta informacija „Melo detektorius“ vertina socialiniuose tinkluose pasirodžiusius gandus, esą Karalienės parke protestuoti prieš skiepus susirinko 33 tūkst. Kanados gydytojų kaip melagingus. protesto akcija iš tiesų įvyko, tačiau joje dalyvavo tik keli šimtai žmonių. Tarp protestuotojų daugiausia buvo greitosios pagalbos slaugų, tačiau jame taip pat dalyvavo ir prieš karantino suvaržymus bei vakcinaciją kovojančios organizacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)