Melas: Delta atmainos nėra

„Nesvarbu, ką žiniasklaida bando jums įteigti, faktas lieka faktu: tokio dalyko kaip „Delta variantas“ nėra“, – rašoma straipsnyje.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) praneša stebinti delta atmainos eigą visame pasaulyje. Mokslininkų teigimu, ji daug pavojingesnė už įprastą Covid-19 virusą ir nėra tik spėlionė – atmainos egzistavimas patvirtintas laboratorijose. Delta atmaina yra dvigubai labiau užkrečiama nei kitos Covid-19 atmainos, o jos komplikacijos gali būti daug sunkesnės.

Lietuvos šeimos gydytojų profesinės sąjungos narės Tomos Kundrotės teigimu labai sunku atrasti skirtumų tarp paciento, sergančio delta atmaina ir peršalimo. Kai kuriems vienintelis pradinis simptomas gali būti, atrodytų, paprastas viduriavimas. Kiekvieną Covid-19 susirgimą patvirtina arba paneigia tik laboratoriniai tyrimai.

Melas: Covid-19 tėra apsinuodijimas 5G ryšiu

„Jei ką nors ir vadina Delta variantu ar net apskritai „covid“, tai tik vakcinos pažeidimas ir (arba) apsinuodijimas 5G kitu pavadinimu“, – rašoma „Paranormal“ straipsnyje.

Telekomunikacijų srityje 5G yra penktosios kartos plačiajuosčio ryšio korinių tinklų technologijų standartas, kurį mobiliųjų telefonų kompanijos pradėjo diegti visame pasaulyje 2019 m.
5G įgalina naujo tipo tinklą, skirtą sujungti beveik visus ir viską, įskaitant mašinas, objektus ir įrenginius. 5G belaidė technologija skirta didesniam kelių Gbps duomenų perdavimo greičiui, ypač mažam vėlavimui, didesniam patikimumui, dideliam tinklo pajėgumui, didesniam prieinamumui ir vienodesniam naudojimui.

Tai – technologinis terminas, neturintis nieko bendra su žmogaus sveikata.

Pasaulio sveikatos organizacijos teigimu, iki šiol nėra nustatyta, kad leidžiamų verčių neviršijantys dažniai turi ilgalaikį poveikį ir gali sukelti sveikatos sutrikimus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Irena Taraškevičienė teigė, kad tyrimais įrodyta, jog leistinos mikrobangos neprasiskverbia į gilesnius kūno sluoksnius.

„Sulaukiame klausimų apie šios technologijos poveikį sveikatai. Tačiau reikėtų pabrėžti, kad mobiliojo ryšio plėtros specialistų nuomone, radijo dažnio EML lygis dėl 5G technologijos diegimo neturėtų reikšmingai padidėti ir sudarys tik nedidelę dalį EML intensyvumo parametrų leidžiamųjų verčių gyvenamojoje teritorijoje, tačiau tik atlikus EML matavimus galima bus patvirtinti šią nuomonę. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad GHz dažnių ruožo EML (dar vadinamos mikrobangomis) neprasiskverbia į gilesnius kūno sluoksnius, o paveikia tik kūno paviršių, t. y. odą“, – teigė I. Taraškevičienė.

  • Šaltiniai
  • https://www.delfi.lt/sveikata/zinoti-sveika/delta-atmainos-simptomai-kiek-kitokie-nei-iprasto-koronaviruso-ispejo-i-ka-atkreipti-demesi.d?id=87817473
  • https://www.lrt.lt/naujienos/sveikata/682/1472650/lrt-trumpai-koronaviruso-delta-atmaina-ir-persalimas-kaip-atskirti
  • https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/media-resources/science-in-5/episode-45---delta-variant
  • https://en.wikipedia.org/wiki/5G
  • https://www.qualcomm.com/5g/what-is-5g
  • https://nvsc.lrv.lt/lt/naujienos/5-g-pletra-lietuvoje-poveikis-sveikatai-ir-prieziura
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)