Video „herojus“ P. Kingas tvirtina, kad pats reprezentavo save teisme po to, kai buvo nuteistas 1200 dolerių bauda už COVID-19 melagienų platinimą. Jis pasakoja, kad laimėjo, nes nebuvo įrodyta, kad virusas apskritai egzistuoja, taigi visa pandemija – išgalvota, o valstybė neturi jokio legalaus pagrindo įvedinėti apribojimus Kanados Albertos provincijoje.

Šis video internete plinta jau seniai. Video jau seniai tarptautiniams faktų tikrintojams paneigė Albertos sveikatos apsaugos ministrė Dr. Deena Hinshaw. Jos teigimu, karantino apribojimų sušvelninimas nebuvo niekaip susijęs su plintančiu video.

Apribojimai sušvelninti liepos 28 d., tačiau, kaip ir visur kitur pasaulyje, manoma, kad prie jų vėl teks sugrįžti rudens-žiemos sezono metu, kai sergamumas būna didžiausias.

Viena esminių apribojimų sušvelninimo priežasčių ta, kad tuo metu jau buvo paskiepyta 57.5 proc. populiacijos.

P. Kingas bylos, priešingai nei skelbiasi video, nelaimėjo. Visą šią informaciją iš teismo posėdžio galima rasti oficialiuose valstybiniuose dokumentuose štai ČIA.

Teigti, kad virusas niekada nebuvo izoliuotas – visiškai absurdiška. Visi antikūnų efektyvumo tyrimai pagrįsti būtent viruso izoliavimu. Kanadoje jis buvo izoliuotas dar 2020 kovo mėn.

Taigi, remiantis aukščiau išvardintais faktais, „Melo detektorius“ skelbia, kad vaizdo siužete platinamas melas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)