„NAUJIENA - kitą savaitę Australijos stadione prieš tėvų valią 24 000 vaikų bus paskiepyti DNR manipuliuojančia vakcina. Tėvams nebus leidžiama prieiti. Tai gali būti pilietinio karo Australijoje pradžia. SAUGOKIT VAIKUS!!!“, – skelbiama žinutėje „Facebook“ socialiniame tinkle. Prie jos pateikiama ištrauka iš Naujojo Pietų Velso sveikatos ministro Brad Hazzard pasakytos kalbos, kurioje jis kalba apie galimybę vaikams pasiskiepyti nuo COVID-19. Vaizdo įraše kartkartėmis vis pasirodo ženklas, nurodantis, kad tėvai nebus įleidžiami į patalpą, kurioje skiepijami vaikai.

Klaidinanti žinutė

Manipuliuojant Ministro kalba sudaromas įspūdis, esą vaikai bus skiepijami prievarta, prieš tėvų valią, tačiau tai nėra tiesa.

Rugpjūčio mėnesio 6 d. B. Hazzard pasidalino žinia, kad netrukus pasiskiepyti „Pfizer“ kurta vakcina nuo COVID-19 bus kviečiami 16 – 18 metų amžiaus vaikai. Naujojo Pietų Velso premjeras Gladys Berejiklian pakvietė šio amžiaus sulaukusius vaikus registruotis vakcinacijai. Šios iniciatyvos nuspręsta imtis tam, kad palengvinti egzaminus netrukus mokyklą baigsiantiems abiturientams, kurie egzaminus laikys jau spalio mėnesį, ir užtikrinti, kad mokyklose nebūtų COVID-19 protrūkių. Pasinaudoti galimybe pasiskiepyti galėjo tų teritorijų, kuriose registruojami didžiausi naujų COVID-19 atvejų skaičiai, gyventojai.

Kalbėdamas apie savaitę truksiančią vaikų vakcinaciją, Sveikatos ministras B. Hazzard ramino tėvus, kad vaikais bus tinkamai pasirūpinta, jiems bus užtikrintos kvalifikuoto medicinos personalo paslaugos, todėl tėvai ir globėjai neturėtų nerimauti. Ministras kalboje galimybę pasiskiepyti apibūdino kaip „auksinę progą“, kurios šiuo metu dar negali gauti visi to paties amžiaus Australijos gyventojai.

Kalbos ištrauka buvo panaudota manipuliacijos tikslais, siekiant parodyti, esą vaikai bus skiepijami be jų pačių ar jų tėvų sutikimo, tačiau viskas buvo ne taip – vaikai tebuvo kviečiami registruotis savo ir savo tėvų noru ir apie jokią prievartą čia nebuvo kalbama. Australijoje medicininius sprendimus asmenų iki 18 metų labui teisėtai priima vaikų tėvai ir globėjai, taigi, be tėvų sutikimo vaikai nėra skiepijami, nebent patys pareikštų tokį norą ir įrodytų turintys žinių vakcinacijos srityje bei motyvuotų savo troškimą. Tik tokiu atveju galėtų būti daromos išimtys.

B. Hazzard kalboje užsiminė, kad tėvai ir globėjai į areną, kurioje bus skiepijami vaikai, įleidžiami nebus, siekiant išvengti sumaišties, tačiau jie maloniai kviečiami, atvežę vaikus, palaukti lauke.

Skiepijimo savaitė, apie kurią kalbėjo Naujojo Pietų Velso Sveikatos ministras, šiuo metu jau yra įvykusi – ji prasidėjo rugpjūčio 9 d. Vietos žinių reportaže pranešta apie atvykusius pasiskiepyti tūkstančius vaikų. Skiepijimo akcija praėjo sklandžiai, o kalbinti abiturientai džiaugėsi gavę progą pasiskiepyti nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)