Socialiniuose tinkluose pasidalinta vaizdo įrašu, kuriame rodoma, kaip policijos pareigūnų uniforma apsirengę vyrai kartu su kitais asmenimis, kurie primena medicinos darbuotojus, bando sutramdyti vaiką ir vėliau išsiveda jį į kitą patalpą. Šį filmuką angliškai komentuoja moteris, tvirtindama, kad ekrane matomas vaizdas atspindi šiuo metu Australijoje vykstančius įvykius, kai vaikai atimami iš tėvų tam, kad būtų paskiepyti nuo COVID-19. Vaizdo įrašas įgarsintas rusų kalba.

Žinutė akimirksniu išpopuliarėjo visame pasaulyje, todėl į ją sureagavo ir Australijos pareigūnai.

Oficialioje Viktorijos policijos „Twitter“ paskyroje nurodoma, kad „čia pateikiama netiksli informacija. Šis vaizdas nėra susijęs su Covid / vakcinacija ar testavimu. Siekdami užtikrinti vaizdo įraše matomų žmonių privatumą daugiau detalių nepateiksime.“

Remiantis šia informacija, „Melo detektorius“ vertina socialiniuose tinkluose pasirodžiusius gandus apie iš australų grobiamus vaikus, siekiant juos paskiepyti, kaip melagingus. Minėtas vaizdo įrašas nėra susijęs nei su COVID-19, nei su vakcinacija nuo šios ligos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)