Tokią melagieną paskleidė internetinis portalas paranormal.lt. Rugpjūčio 21 dieną minėtame portale buvo patalpintas straipsnis pavadinimu „Bomba: mRNA vakcinos gali paversti žmones nesibaigiančiomis smailių baltymų gamyklomis, nesibaigiančiais biologiniais ginklais“.

Straipsnyje yra cituojamas neva tai „Branduolinis kardiologas Ričardas M. Flemingas“. Straipsnyje teigiama: „mRNA vakcinos pačios save replikuoja ir paverčia žmones nesibaigiančiais smailių baltymų fabrikais. Dabar yra įrodymų, kad SARS-CoV-2 genetinė seka yra savaime susiformuojanti ir savaime besidauginanti, atvirkštinės transkripcijos būdu perkeliant genetinį kodą į žmogaus DNR. Šis bėgantis procesas, kai žmogaus ląstelėse koduojami smailių baltymai, gali ilgiems metams užgrobti sveiką genetinę raišką, o uždegiminius smailių baltymus kraujyje ir organuose kolonizuoti visą žmogaus gyvenimą. Žmonėms tiesiog užprogramuojamos genetinės instrukcijos, kurios intoksikuoja jų kraują ir organus neribotam laikui... kol jie suserga ir miršta, sirgdami lėtinėmis ligomis“.

Taip pat tekste teigiama, kad mRNA vakcinos neva tai gali sukelti „Alzheimerio ligą dėl prionų susidarymo smegenyse“.

Melagiena

Šie teiginiai yra melagingi. Straipsnyje yra ir daugiau melagingų teiginių, bet „Melo detektorius“ paneigs tik dalį jų.

Melas

Pradėkime nuo faktų, kas yra R. M. Flemingas. Šis asmuo pagal JAV federalinius įstatymus buvo du kartus nuteistas už sukčiavimą. Jis jau kurį laiką aiškina, kad vakcinos nuo COVID-19 yra biologiniai ginklai, kad vakcinos gali sukelti Alzheimerio ligą, neva atsiranda „prionų“ liga. Visgi nėra jokių įrodymų, kad vakcinos nuo COVID-19 turėtų kažko bendro su prionais ar sukeltų Alzheimerio ligą. Tokius teiginius paneigė „Reuters“.

„Reuters“ kreipėsi į „Pfizer“ su užklausa, ar jų sukurta vakcina gali sukelti Alzheimerio ar kitą neurodegeneracinę ligą. „Pfizer“ atsakyme nurodyta, kad tam nėra jokių įrodymų, kad taip galėtų būti.

Taip pat „Reuters“ dėl šių teiginių kreipėsi į daugybę ekspertų, visi atsakė tą patį: tokiems teiginiams nėra jokių faktinių įrodymų. Taip pat „Reuters“ išsiaiškino, kad nėra jokių įrodymų, jog mRNA baltymų spygliai būtų toksiški žmogui.

Informaciją dėl neva tai vakcinų sukeliamas neurodegenracines ligas tikrino ir „USA Today“. Jie nurodo, kad apie tai nėra nė žodžio JAV maisto ir vaistų administracijos pateiktuose dokumentuose,t taip pat dėl šios priežastis į medikus nesikreipė nė vienas JAV pilietis.

Remiantis šia informacija galima teigti, kad apie vakcinas nuo COVID-19 buvo paskleistos melagienos.

Šaltiniai:

https://montrealgazette.com/opinion/columnists/the-right-chemistry-beware-of-these-examples-of-dangerous-covid-quackery
https://www.reuters.com/article/factcheck-vaccine-safe-idUSL2N2NX1J6
https://www.reuters.com/article/fact-check-no-evidence-that-pfizers-covi-idUSL1N2MZ382
https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/03/31/fact-check-covid-19-vaccine-not-associated-prion-disease/7053007002/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)