Tokią melagieną išplatino sąmokslo teorijas propaguojantis internetinis portalas paranormal.lt.

Straipsnyje teigiama, kad neva tai „Pfizer“ vakcina yra itin pavojinga. Neva pavojingesnė už „AstraZeneca“ skiepą (šis neva taip pat yra pavojingas).

Melaginga informacija

Tekste aiškinama, kad „Pfizer“ vakcina Izraelyje sukėlė daugybę mirčių.

„Dar niekada nebuvo vakcinos, kuri pakenktų tiek daug žmonių", - aiškinama ataskaitoje. "Gavome 288 pranešimus apie mirtį netoli vakcinacijos (90 proc. iki 10 dienų po vakcinacijos), 64 proc. iš jų buvo vyrai." Tuo tarpu Izraelio sveikatos apsaugos ministerija tvirtina, kad Izraelyje nuo "Pfizer" injekcijos mirė tik 45 žmonės. Tai labai per mažas skaičius, kuris sumažina tikrąjį mirtiną injekcijų poveikį. Jei IPC ataskaitoje pateikti skaičiai yra teisingi, tuomet nuo "Pfizer" injekcijos mirė daugiau izraeliečių nei europiečių nuo "AstraZeneca" injekcijos visoje Europoje“, – rašoma tekste.

Visgi – tai tėra melagiena.

Nors paskleista žinia skamba gąsdinančiai, nėra jokių įrodymų, kurie pagrįstu išsakytus teiginius.

Nėra jokių duomenų, kad Izraelio sveikatos apsaugos ministerija teigtų, jog nuo COVID-19 skiepų mirė 45 žmonės. Taip pat nėra duomenų, kad „Pfizer“ vakcina sukėlė tekste minimų 288 žmonių mirtis.

Melagieną, kad neva tai vakcina sukėlė mirtis, paneigė ir naujienų agentūra „Reuters“.

Kaip skelbia Europos Komisija, visi registruoti ir rinkai pateikti vaistai, įskaitant vakcinas, ES yra atidžiai stebimi.

Statistiniais duomenimis, šalutinis vakcinų poveikis yra retas arba labai retas. Registruotų COVID-19 vakcinų, kaip ir visų vaistų, saugumas ir veiksmingumas bus griežtai stebimi pagal ES nustatytą vaistų stebėsenos sistemą.

Remiantis visa šia informacija, galima teigti, kad paranormal.lt straipsnyje yra pateikta melagiena.

Šaltiniai:

https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-pfizer-health-concerns-idUSKBN28K2R6
https://op.europa.eu/webpub/com/factsheets/making-sure-covid-19-vaccines-are-safe/lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)