„17.06.2021 - Prancuzu policija pasiduoda☺️ jie nenori daugiau, prieš žmonės kovoti... Tai reiškia Prezidentui dabar šakės ir kitos šalys eis tuo pačiu keliu dabar tikrai... 😊👍Čia pats gražiausias pavizdys kitu šaliu policininkams taip reikia daryti, ne mes esame jusu priešai o korupti Prezidentai ir politikai... 😉Jeigu kam tai nors biškiuka rupi dalinkities...!!! Juk visi ištikruju trokšta laisvės pagaliau, kuo daugiau žmoniu tai pasieks tuo geriau..“, – žinutėje rašė viena socialinio tinklo „Facebook“ dalyvė, pasidalinusi keletu trumpų vaizdo įrašų (aut. past. – žinutės kalba netaisyta).

Viename iš vaizdo įrašų matomi policijos pareigūnai, nusiimantys šalmus ir plojantys protestuojančiai miniai. Už tokį gestą jie sulaukia ir minios plojimų, tačiau atlikus vaizdų paiešką internete pasirodo, kad šie kadrai nufilmuoti visai ne šių metų liepos 17 d. protestų metu. Melagyste patikėjo 4,5 tūkst. lietuvių.

Pasinaudojus vaizdų paieškos įrankiu „InVid“ ir paieškos platformomis nesunku atrasti, kad policijos pareigūnai šalmus nukėlė ir plojo visai ne prieš pandemijos metu paskelbtus suvaržymus protestuojančiai miniai.

Šie kadrai iš tiesų buvo nufilmuoti 2020 m. birželio mėnesį, kai protestą surengė Prancūzijos sveikatos sektoriaus darbuotojai, reikalaudami geresnių darbo sąlygų, inventoriaus gydymo įstaigoms ir didesnio atlygio. Protestus išprovokavo sunki pandeminė situacija, kurios metu didelę naštą teko nešti būtent sveikatos sektoriaus darbuotojams.

Apie neįprastą vaizdą, kai pareigūnai, saugantys teritoriją protestų metu, parodo pagarbą protestuojantiems jiems plodami pranešė daugelis Prancūzijos žiniasklaidos priemonių.


Remiantis šia informacija, „Melo detektorius“ vertina internete pasirodžiusius gandus, apie tai, kad policijos pareigūnai, esą prisijungė prie protestuojančių prieš „sveikatos pasus“ ir privalomą vakcinaciją ir jiems plojo kaip melagingus. Pasidalintuose kadruose matomi pareigūnai iš tiesų palaikė 2020 metais protestavusius medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)