Melagingos žinutės autorius išvardina keletą pastaraisiais mėnesiais dėl įvairių priežasčių mirusius medikus paminėdamas, kad „jie visi buvo paskiepyti“. Tačiau visų paminėtų asmenų mirties sąsajos su gauta COVID-19 vakcina yra klaidingos. Viešai nėra paskelbta jokių duomenų apie tai, kad kuriam nors paminėtam medikui būtų pasireiškusios šalutinės reakcijos į vakciną, sukėlusios mirtį. Be to, toks įvykis buvo nedelsiant paviešinta žiniasklaidos priemonių. „Melo detektorius“ nurodo, kas yra žinoma apie kiekvieno žinutėje paminėto asmens mirties aplinkybes.

Kėdainių ligoninės darbuotojas – gydytojas chirurgas Raimundas Vaitkus mirė birželio 24 d., išdirbęs toje pačioje ligoninėje 38 metus. Nors apie tikslias gydytojo mirties aplinkybes nebuvo skelbta, pagrindinės Lietuvos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad gydytoją mirtis ištiko po ilgos ir sunkios ligos.

Gegužės 5 d., eidamas 82-us metus, mirė buvęs sveikatos apsaugos ministras, gydytojas radiologas Konstantinas Romualdas Dobrovolskis. Apie mediko mirties priežastį viešai nebuvo pranešta.

Balandžio 19 d. mirė 68-erių sulaukęs profesorius, žinomas chirurgas Kęstutis Vitkus. Netikėtos profesoriaus mirties priežastį savo „Facebook“ paskyroje įvardijo gydytojo dukra Vita Degutienė, tai – plaučių embolija, kurią, pasak dukros, pats K. Vitkus vadino karališka mirtimi.

Gegužės 24 d., sulaukęs 68-ojo gimtadienio, mirė žinomas akių gydytojas oftalmologas Sergejus Amitonas. Nors tiksliai gydytojo mirties priežastis viešai nebuvo įvardinta, žiniasklaidoje minima, kad gydytoją mirtis ištiko po sunkios ligos.

Liepos 9 d. Respublikinė Klaipėdos ligoninė pranešė apie gydytojo Petro Bružo mirtį. Šioje ligoninėje gydytojas išdirbo keturis dešimtmečius. Ligoninės „Facebook“ paskyroje nurodoma, kad „gydytojas [pacientus] gydė iki pat paskutinės akimirkos, kol tik galėjo, kol jo nepalaužė liga.“

Liepos 16 d. pranešta apie vaikų ligų gydytojo Gedimino Čereškevičiaus mirtį. Apie šio gydytojo mirties priežastį viešai nebuvo skelbta, tačiau keli gydytoją pažinoję asmenys „Facebook“ socialiniame tinkle užsiminė, kad G. Čereškevičius sirgo širdies ligomis.

Nė vieno mediko mirtis nebuvo susieta su vakcinų nuo COVID-19 šalutiniu poveikiu, be to, Lietuvoje apskritai nepranešta apie mirtis, kurios būtų tiesiogiai susietos su kurios nors vakcinos nuo COVID-19 poveikiu. Dėl šios priežasties „Melo detektorius“ vertina internete pasirodžiusią informaciją, kurioje gydytojų mirtys siejamos su jų vakcinacijos statusu kaip klaidingą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)