Liepos 15 dieną mirė „NARS“ grupės lyderis. Sąmokslo teorijas kuriantys žmonės nusprendė pasinaudoti šiuo skaudžiu faktu – ėmė aiškinti, kad garsus vyras mirė dėl to, kad pasiskiepijo nuo COVID-19.

„SAM pripažino Liepos 15 Dainininkas iš NARS grupės mirė nuo Astra Zeneca skiepo!Jis mirė liepos 22 dieną,o žmogus džiaugėsi pasiskiepinęs,dar pyko,kad kiti bijo skiepytis,va tau,kad nori,o jam buvo tik suėję 56 metai ir nėra žmogaus ir dar mus verčia skiepytis,o tokių atvejų ne vienas ir ne du,tad reik gerai pagalvoti,ar verta į save leistis nuodus“, – rašo viena internautė, kalba neredaguota. Šiuo įrašu pasidalino jau daugiau nei 1,3 tūkst. lietuvių.

Melagiena

Tačiau ši sparčiai platinama naujiena tėra melagiena.

„NARS“ lyderis iš tiesų pasiskiepijo nuo COVID-19, tačiau nėra jokios informacijos, kad jis būtų miręs nuo vakcinos. Oficiali mirties priežastis nėra paviešinti. Tačiau priešingai nei teigia įrašo autorė, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nėra tokio fakto patvirtinusi – apie tai nėra paskelbta jokios informacijos.

Be to, tokią informaciją įrašo komentaruose paneigė ir pačio atlikėjo dukra.

Remiantis visa šia informacija, galima teigti, kad įrašas – melagiena.

Šaltiniai:

https://www.delfi.lt/veidai/zmones/mire-kadaise-populiarios-lietuviu-grupes-nars-lyderis-raimundas-narsas.d?id=87776167

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)