Šįkart A. Lobovas savo „Facebook“ sekėjams aiškina, kad skiepai pavojinga. Neva JAV miršta daugybė vaikų ir suaugusiųjų, „bet niekas apie tai nerašo“.

„Jūs suprantate, kad tai yra Trečiasis pasaulinis karas? Tai yra Trečiasis pasaulis karas, yra dabar įjungta žmonių utilizavimo programa“, – aiškina antivakseris. Jis nepabijo ir necenzūriniais žodžiais išplūsti medikus, aiškina, kad medikai specialiai naikina žmones. Įraše A. Lobovas taip pat iškeikia ir Prezidentą bei Ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę.

Melagiena

Šiuo įrašu pasidalino beveik 9 tūkst. lietuvių. Visgi – ši jausminga tirada tėra melagiena.

A. Lobovo melagingus teiginius „Delfi Melo detektorius“ jau ne kartą paneigė. Šįkart vyras kartoja jau ne kartą iš jo lūpų girdėtą liniją – neva skiepai nuo COVID-19 yra žmonių naikinimo priemonė.

Daugybė mokslininkų atliktų tyrimų rodo, kad vakcinos nuo COVID-19 yra saugios ir veiksmingai apsaugo nuo COVID-19 ligos.

„COVID-19 vakcinos yra medicininiai preparatai, kurie padeda žmogaus organizmui sukurti imuninį atsaką prieš naująjį SARS-CoV-2 virusą ir tokiu būdu apsisaugoti nuo jo sukeliamos COVID-19 ligos. Skirtingų rūšių vakcinos veikia skirtingai, tačiau visų veikimo principas yra sukelti imuninį atsaką, padedant organizmui pasigaminti atminties imuninių ląstelių – T, B limfocitų ir apsauginių antikūnų. Įprastai, kad pasigamintų pakankamas kiekis atminties ląstelių, antikūnų ir būtų užtikrinama apsauga nuo COVID-19 infekcijos, po vakcinacijos turi praeiti kelios savaitės. Jeigu paskiepytas asmuo vėliau užsikrečia SARS-CoV-2 virusu, jo imuninė sistema geba atpažinti ir įveikti virusą taip apsaugodama nuo susirgimo COVID-19 infekcija.

Kaip ir visi vaistai, po sukūrimo vakcinų kokybė, saugumas ir efektyvumas yra tiriami laboratorijose, vėliau atliekami kelių etapų klinikiniai tyrimai. Tik sėkmingai praėjus visus vakcinų kūrimo etapus, vakcinos išvysta dienos šviesą“, – seniau komentavo gydytoja infektologė Monika Kuliešė.

Savo ruožtu Europos vaistų agentūra nuolat stebi vakcinų šalutinius poveikius ir apie tai raportuoja.

Remiantis visa šia informacija, galima teigti, kad A. Lobovo pateikta informacija – melagiena.

Šaltiniai:


https://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/infektologe-papasakojo-viska-ka-turetume-zinoti-apie-covid-19-vakcinas.d?id=86338239
https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans_lt#saugos-ataskaitos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)