Šie teiginiai paviešinti ir ne kartą klaidinančią informaciją platinusiame portale paranormal.lt. straipsnyje „APKLAUSA: atrodo, kad vakcina kraujyje kaupia magnetines nanodaleles...“ remiamasi įtartinu tyrimu, kuris, esą, įrodo, kad paskiepyti nuo COVID-19 žmonės tampa „įmagnetinti“ ir skleidžia keistą elektromagnetinį lauką, kuris kiekvieną dieną vis stiprėja.

Pirmiausia, svarbu pažymėti, kad minėtas „tyrimas“ nėra publikuotas jokiame patikimame moksliniame žurnale, nei recenzuotas kitų mokslininkų. Antra, .pdf formato dokumente minima prieš skiepus kovojanti organizacija „European Forum for Vaccine Vigilance“, siekusi apskritai sustabdyti pirmosios naudoti patvirtintos „Pfizer / BioNTech“ kurtos vakcinos platinimą.

Ne mažiau įtartinai skamba ir pats „tyrimo“ aprašymas, kurio metu tikėtasi apklausti ir ištirti 100 nepasiskiepijusių ir 100 pasiskiepijusių nuo COVID-19 asmenų. Norintiems dalyvauti buvo pateikta anketa, kurios klausimynas galutiniame dokumente neįkeltas ir po šio etapo dėl nenurodytų priežasčių galiausiai buvo pasirinkta tik 30 nepaskiepytų ir 30 paskiepytų asmenų.

Melagingus teiginius bando įrodyti „eksperimentu“

Visas „tyrimas“ apėmė respondentų apklausą, testą su magnetu, kai atrinktiems dalyviams buvo pasiūlyta prie skiepo vietos priglausti magnetą ir pažiūrėti, ar šis laikysis prie odos ir elektromagnetinio lauko matavimus ties skiepo vieta „Meterk MK54“ matuokliu.

Atlikus šiuos veiksmus padarytos išvados, kad pasiskiepijusių nuo COVID-19 žmonių rankos traukia magnetą, o aparatas neva parodė, kad šie žmonės taip pat kuria elektromagnetinį lauką.

Tiesa ta, kad „magneto testas“ ir minėtas „eksperimentas“ nieko neįrodo. Visų COVID-19 vakcinų sudėtys yra skelbiamos viešai ir nė vienos jų sudėtyje nėra metalų, galinčių traukti magnetą. Maža to, net jei vakcinose metalai būtų naudojami kaip adjuvantai, jų kiekis skiepo dozėje būtų toks mažytis, kad magnetinė reakcija būtų neįmanoma.

Kaip žurnalistams pasakojo Fizikos mokyklos Dublino Trejybės koledže profesorius Michael Coey, tam, kad magnetas liptų prie rankos reikėtų maždaug vieno gramo metalo, o tokį jo kiekį žmogus nesunkiai pajaustų.

Absurdiškas Liuksemburge vykdytas „eksperimentas“ patraukė ir tiriamosios žurnalistikos portalą codastory.com. Tyrimą atlikusi žurnalistė apklausė Liuksemburgo biomedicinos sistemų centro mikrobiologą Paul Wilmes, ką mano apie vakcinų magnetizmo „eksperimentą“. Mokslininkas buvo šokiruotas ir tikino apskritai pirmą kartą girdintis apie organizaciją „European Forum for Vaccine Vigilance“ ir jų paviešintą dokumentą.

„Aš negaliu įsivaizduoti, kaip kas nors galėtų pagalvoti, kad vakcina gali turėti kokį nors poveikį žmogaus magnetinėms savybėms“, – žurnalistams sakė mokslininkas.

Vis dėlto, magnetinių žmonių teorijos, tikėtina, gimė ne šios pandemijos metu. Kaip portalui codastory.com pasakojo italų žurnalistas Juanne Pili, greičiausiai dabartinis pamišimas dėl magnetinių laukų siekia Ispaniškojo gripo pandemiją, vykusią 1918 – 1920 metais, kai išpopuliarėjo austrų filosofo ir ezoteriko Rudolfo Steinerio teorijos apie tai, kad epidemiją, esą, sukėlė žmogaus kūno elektrinės pusiausvyros sutrikimai.

Išvados: nėra jokių įrodymų, kad COVID-19 vakcinos galėtų žmonėms suteikti magneto savybių ar kurtų elektromagnetinį lauką. Vakcinų sudėtyje nėra ingredientų, kurie galėtų šias savybes suteikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)