Dezinformacijos skleidimu garsėjančiame portale laisvaslaikrastis.lt pasirodė informaciją apie tai, kad Ispanijos mokslininkai, esą, atrado, jog „Pfizer / BioNTech“ kurtos vakcinos „kiekvienoje dozėje buvo 99,99103 proc. grafeno oksido. Likusi dalis buvo RNR.“

Maža to, tame pačiame straipsnyje pateikiamas sveikatos ekonomiste prisistatančios dr. Jane Ruby komentaras: „Vienintelė priežastis, dėl kurios grafeno oksidas yra vakcinoje, yra ta, kad jis žudo žmones“.

Ši informacija su tiesa neturi nieko bendro.

Visų pirma, kiekvienos vakcinos nuo COVID-19 sudėtis yra skelbiama viešai. Visą informaciją apie tai, kas įeina į kiekvienos vakcinos sudėtį galima rasti apsilankius Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos interneto svetainėje. Nė vienos vakcinos ingredientų sąraše neįrašytas grafeno oksidas.

Kad „Pfizer / BioNTech“ vakcinos sudėtyje nėra grafeno oksido patvirtino ir su „Politifact“ žurnalistais susisiekusi „Pfizer“ atstovė Jerica Pitts.

Melagingame straipsnyje užsimenama, esą grafeno oksido egzistavimą COVID-19 vakcinose aptiko ispanų mokslininkai. Spustelėjus ant nurodyto dokumento atidaromas .pdf failas, kuriame neva pateiktas minėtas tyrimas. Nurodoma, kad tyrimo autorius yra Almerijos universiteto Ispanijoje profesorius. Tačiau pats universitetas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad dokumentas yra suklastota neoficialios vieno universitete dirbančio profesoriaus ataskaitos versija, o pats universitetas griežtai atsiriboja nuo klastotėje pateiktos informacijos.

Svarbu pažymėti ir tai, kad apie grafeno oksidą vakcinose prabilusi sveikatos ekonomiste prisistatanti dr. Jane Ruby turi mokslinį laipsnį psichologijos srityje, taigi, ji nėra nei vakcinų, nei užkrečiamų ligų prevencijos specialistė.

Visos šiuo metu vartoti patvirtintos vakcinos nuo COVID-19 įvykdė būtinus klinikinius bandymus, kuriais buvo įrodyta, kad jos yra efektyvios ir saugios naudoti žmonėms. „Pfizer / BioNTech“ kurtos vakcinos bandymuose dalyvavo daugiau nei 43 tūkst. žmonių.

Kaip praneša „Bloomberg“, iš viso pasaulyje jau suleista daugiau nei 3,46 milijardo COVID-19 vakcinų dozių.

Išvados: „Pfizer / BioNTech“ kurtos vakcinos nuo COVID-19 sudėtyje nėra grafeno oksido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)