Iš tiesų nuotrauka pasidalinęs asmuo yra neteisus. Atidžiau pažvelgus į atvaizdą galima aptikti nemažai detalių, įrodančių, kad nuotrauka nėra daryti Prancūzijoje. Be to, joje matomų elektromobilių nebuvo atsisakyta dėl baterijų.

Klaidinantis komentaras „Facebook“ socialiniame tinkle

Atlikus vaizdų paiešką „Google“ paieškos sistemoje galima rasti panašių nuotraukų į matomą „Facebook“ žinutėje. Be to, dėl tos pačios nuotraukos užvirė diskusijos ir „Reddit“ forumuose.

„Google“ vaizdų paieška įrodo, kad nuotrauka daryta ne Prancūzijoje

Daugelis komentatorių pirmiausia atkreipė dėmesį į tai, kad ant kai kurių nuotraukoje vaizduojamų elektromobilių matomos registracijos numerių plokštelės yra mėlynos spalvos, tuo tarpu kai Prancūzijoje registracijos numerio plokštelės – baltos.

Be to, faktą, kad nuotrauka daryta ne Prancūzijoje išduoda ir itin kalvotos vietovės tolumoje bei Rytų šalims būdingos pastatų stogų formos.

Iš tiesų, ši nuotrauka daryta Kinijoje. Tai patvirtina ir ant elektromobilių esančios registracijos numerio ženklų plokštelės (aut. past. – Kinijoje plokštelių fonas yra mėlynos spalvos).

Nors atvaizde iš tiesų matyti elektromobiliai, jie šioje vietoje buvo palikti ne dėl nepakeičiamų ir taršių baterijų, kaip komentare skelbė nuotrauka pasidalinęs asmuo. Hangzhouv mieste, šalia Qiantang upės, tūkstančiai elektromobilių buvo palikti nepavykus automobilių nuomos verslui.

Elektromobiliai priklauso įmonei „Microcity“. Kaip pranešė Kinijos žiniasklaida, ši įmonė, kaip ir nemažai kitų panašių transporto priemonių nuomos paslaugas siūlančių bendrovių, suskubo pasinaudoti valstybės teikiama parama elektromobiliams įsigyti. Verslui nepavykus elektromobiliai atsidūrė Hangzhouv provincijoje.

Nors Kinijos žurnalistų kalbinti „Microcity“ atstovai teigė, kad verslas vis dar vykdomas, o elektromobiliai – naudojami, programėle bandžiusiems pasinaudoti žurnalistams jau nepavyko rasti prieinamų elektromobilių. Žiniasklaida taip pat pakalbino vietos gyventoją, nuomojantį teritoriją nenaudojamiems elektromobiliams laikyti. Jis teigė, kad per metus už teritorijos nuomą įmonė jam sumoka nuo 30 000 iki 50 000 juanių (maždaug 3400 – 6500 eurų).

Remiantis šia informacija, galima teigti, kad nuotrauka „Facebook“ socialiniame tinkle pasidalinęs asmuo, teigdamas, kad joje vaizduojamos Prancūzijoje esančios elektromobilių, paliktų dėl to, kad jų baterijos yra nekeičiamos, kapinės buvo neteisus. Iš tiesų fotografijoje matyti Kinijoje, Hangzhouv mieste, esanti elektromobilių aikštelė. Elektromobilius joje paliko transporto priemonių nuomos įmonė „Microcity“, kaip manoma, po to, kai nepavyko verslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)