„Labas vakaras tai vat skeipijosi žmogus ,ir kas po skiepo gaunasi ,kad esate cipuoti ,kad net raktas limpa,jei esate pasiskiepije ir SUCIPUOTI ,pabandykite gal ir prie jūsų prilipes?dalinkitės šitų video... Nes gali šitą video užblokuoti ,nes reikia sakyti tiesą ,tiesa ir dar karta tiesa!
VISUR MELAS IR PROPOGANDA!“, – teigia tokiu vaizdo įrašu pasidalinęs internautas. Vaizdo įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 13 tūkst. kartų.

Melagingas vaizdo įrašas

Vaizdo įraše matoma, kaip neva tai pasiskiepijęs vyras ant rankos padeda raktą ir šis – lieka prilipęs. Tai neva ir įrodo, kad skiepe yra „čipas“. Tačiau šis „eksmerimentas“ neįrodo, kad skiepo vieta įgyja magnetinių savybių, nes vakcinomis to suteikti neįmanoma – jose nėra metalus pritraukiančių medžiagų.

„Pfizer / BioNTech“ vakcinos sudėtyje nėra jokių metalų. Ji, kaip ir kitos iRNR tipo vakcinos, pavyzdžiui, „Moderna“, sukurtos iš informacinės RNR, įterptos į lipidines nanodaleles. Kitos Europos Sąjungoje patvirtintos vakcinos taip pat pagamintos nenaudojant metalų. Visų jų sudėtis galima rasti ČIA.

Kartais į kai kurių vakcinų sudėtį įeina nedideli aliuminio kiekiai. Šis metalas naudojamas kaip adjuvantas, tačiau jo kiekiai vakcinose būna labai mažyčiai, prilygstantys natūraliai maiste ar geriamame vandenyje aptinkamiems aliuminio kiekiams. Tačiau ir šis adjuvantas į COVID-19 vakcinų, patvirtintų tiek Jungtinėse Amerikos Valstijose, tiek Europos Sąjungoje, sudėtį neįeina.

Šio teiginio, kad esą COVID-19 vakcinos padaro žmones magnetiniais, paneigimais taip pat pasidalino faktų tikrintojai iš viso pasaulio – „Reuters“, „Deutsche Welle“, „The News Minute“, „Times of India“ ir kiti.

Remiantis šia informacija, galima teigti, kad įrašas, kuris neva parodoma, jog COVID-19 vakcinos suteikia žmonėms magneto savybių, yra melagiena.

Šaltiniai:

  • Informacija apie vakcinas nuo COVID-19; vvkt.lt
  • Vaccine ingredients; vk.ovg.ox.ac.uk Can the COVID vaccine can make you magnetic?; dw.com
  • Fact Check-'Magnet test' does not prove COVID-19 jabs contain metal or a microchip; reuters.com
  • Fact-check: Does Covid-19 vaccine make you 'magnetic'?; deccanherald.com
  • No, the COVID-19 Vaccine Will Not Make You Magnetic; self.com
  • Does COVID-19 vaccine make you magnetic? Why viral claims don't stick; thenewsminute.com
  • Coronavirus fact check: Can COVID-19 vaccines give you 'magnetic' powers? Here's the truth; timesofindia.indiatimes.com
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)