„VISKAS SUPLANUOTA IR SUSKAIČIUOTA JAU LABAI SENIAI!!! NIEKAS NEBEPALNUOJA DOVANOTI MUMS LAISVĖS! UŽ LAISVĘ TURIME KOVOTI VISI!“, – feisbuke rašo moteris.

Ji pasidalino ir nuotrauka, kurioje matoma „Delfi“ straipsnio antraštė „Dulkys: net ir po vakcinacijos nebegrįšime į tokį pasaulį, koks jis buvo“. Anot moters, tokia žinutė iš tiesų yra socialinė inžinerija, žmonių programavimas ar Overtono langas.

Išreikštas teiginys, kad viskas buvo suplanuota iš anksto – melagiena.

„Melo detektorius“ jau ne kartą paneigė teiginius, kad pandemija buvo suplanuota ir įgyvendinta kažkokių „blogiečių“: kaltinimai dėl pandemijos „suorganizavimo“ teko Billui Gatesui, Rockfelleriams ir kitiems pasaulio turtuoliams.

Melaginga informacija

Tačiau Sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio išsakyta mintis neturėtų nėra kažkoks „programavimas“. „Vakcinacija nėra visam laikui ir visiems atvejams. Nebus taip, kad po vakcinos grįšiu ir gyvensiu, kaip noriu ir gyvenau. Čia yra esminis mūsų mąstymo lūžis – nebebus taip kaip visada. Nebegrįšime į tokį pasaulį, koks jis buvo. Turime gyventi su virusais ir pasekmėmis“, – straipsnyje teigė ministras.

Įrašo autorė nepateikia daugiau argymentų, kodėl, jos nuomone, pandemija yra iš anksto suplanuota, tačiau teiginių ir neva tai „įrodymų“ būta įvairių.

Pavyzdžiui, panašią teoriją „Youtube“ platina „ufologu“ prisistatantis Robertas Mackevičius. Jis tikina, kad visa tai: pasaulio farmacininkų sąmokslas, o vakcinose neva yra robotų armija, aktyvuojama per mobilius telefonus, bevielį internetą. Neva taip bus kontroliuojama žmonija. Delfi jau seniau paneigė šią sąmokslo teoriją. Straipsnį galite perskaityti ČIA.

Vaizdo įraše italas S. Scoglio teigia, kad COVID-19 pandemija buvo sukelta specialiai, siekiant ištraukti bankus iš skolų. Esą reikėjo ekonominės krizės, dėl kurios niekas neliktų kaltas ir nukentėtų ne didieji bankai, o smulkusis ir vidutinis verslas. Esą yra ir kitų priežasčių. S. Scoglio teigia, kad neva „jiems“ JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra problema, todėl nuspręsta buvo jį nuversti, suklastoti rinkimus.

Esą COVID-19 padėjo manipuliuoti rinkimais, nes neva balsuojant paštu galima klastoti balsus. Šie teiginiai yra melagingi.

Taip pat S. Scoglio mėgsta prisistatyti kaip kandidatas į Nobelio premiją, bet tiesa tokia, kad nominaciją gauti nėra labai sudėtinga: užtenka kažkam kitą žmogų nominuoti ir tiek. Tai nereiškia, kad to žmogaus pasiekimai verti Nobelio premijos. Taip S. Scogli neva nominuotas Nobelio premijai medicinos srityje, nors neturi mediko išsilavinimo. Jis yra teisininkas.

Remiantis dabartinėmis mokslo žiniomis, COVID-19 virusas yra natūralios kilmės. Dar Mokslininkų grupė tarpusavyje palygino naujojo koronaviruso ir kitų šešių koronavirusų, kurie, kaip žinoma, gali užkrėsti žmones, genomą. Buvo lyginti sunkias ligas galintys sukelti SARS, MERS ir SARS-CoV-2 bei HKU1, NL63, OC43 ir 229E, paprastai sukeliantys tik lengvus simptomus. Apie šį tyrimą rašyta dar kovo mėnesį žurnale „Nature Medicine“. Su tyrimu galite susipažinti ČIA.

Remiantis visais šiais teiginiais galima sakyti, kad šis moters teiginys niekuo nesiskiria nuo kitų melagienų, kad pandemija suorganizuota iš anksto, ir yra melagingas.

Šaltiniai:


https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/plokscios-zemes-teoretikas-uzsimojo-pries-medikus-ragina-jais-netiketi-ir-gydytis-salto-vandens-kibiru.d?id=84123183
https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/zarstosi-melagingais-irodymais-kad-neva-pandemija-buvo-is-anksto-suplanuota-faktai-rodo-ka-kita.d?id=86277657
https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/aiskeja-daugiau-detaliu-apie-koronaviruso-kilme-tikrasis-kaltininkas-yra-sumanesnis-uz-mokslininkus.d?id=83898107
https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-hoax-idUSKBN25G2KM

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)