„Vakcinacijos idėja remiasi klaidinga infekcinių ligų teorija, kurią pateikė Louisas Pasteuras. Ši teorija buvo visiškai suklastota, apie tai rašė Louisas Pasteuras dienoraščiuose, kuriuos 1993 m. išleido profesorius Gerardas Gysonas.

Jis angliškai išleido knygą „Slaptasis Louis Pasteur mokslas“, iš kurios tapo žinoma, kiek Pasteuras klastojo savo eksperimentus. Tada šios minties ėmėsi Davidas Rockefelleris ir vakcinacija tapo alopatinės medicinos dalimi tik siekiant komercinės naudos.

Šiandien šią idėją kaip priemonę sumažinti pasaulio gyventojų skaičių naudoja tarptautinių nusikaltėlių grupė, organizavusi projektą COV!D-19, įskaitant Klausą Schwabą, Rockefellerių šeimą, Billą Gatesą, George'ą Sorosą, Barucho ir Rothschildo šeimą ir kitus nusikaltėlius.

Melaginga informacija

Atsižvelgdami į šį faktą, galime drąsiai teigti, kad vakcinacija, paremta suklastota infekcinių ligų teorija, yra apgaulinga ir neturi nieko bendra su imunizacija. Be to, tai yra priemonė sunaikinti sveikatą. Patvirtinimas, kad vakcinos daro didelę žalą sveikatai ir yra mirtinos, yra po vakcinacijos pasibaigusių komplikacijų sąrašas, kurį patvirtino daugybė medicinos tyrimų, tarp šių komplikacijų yra neįgalumas ir mirtis. Todėl vakcinacija negali būti imunizacijos priemonė“, – aiškinama melagingame įraše, kuris buvo paskelbtas soc. tinkle „Facebook“.

Melas

Išsakyti „faktai“ susiję su sąmokslo teorija, kurioje aiškinama, kad neva tai pasaulio blogasis elitas siekia sumažinti žmonijos populiaciją. Kaip nurodo Europos komisija, sąmokslo teorijos pasižymi šiais 6 požymiais:

  1. Prielaida, kad egzistuoja slaptas planas.
  2. Sąmokslininkų grupė.
  3. „Įrodymai“, tariamai patvirtinantys sąmokslo teoriją.
  4. Jie sudaro klaidingą įspūdį, kad niekas nevyksta atsitiktinai ir kad sutapimų nebūna; kad niekas iš tikrųjų nėra taip, kaip atrodo, ir visi dalykai tarpusavyje susiję.
  5. Šios teorijos skirsto pasaulį į gerą ir blogą.
  6. Tam tikri žmonės ir grupės pasirenkami atpirkimo ožiais.

Soc. tinkle pasidalinta žinutė turi visus šiuos 6 požymius. Tačiau žinutę galima panagrinėti detaliau. Įrašo autorė teigia, kad vakcinų išradėjas Louis Pasteur „visiškai suklastojo infekcinių ligų teoriją“ ir esą šiuos įrodymus galima rasti Gerardo Gysono knygoje.

Tačiau knygą apie L. Pasteur parašė ne G. Gysonas, o Gerald L. Geison. Ir savo knygoje autorius neįrodo, kad „visa infekcinių ligų teorija yra klastotė“, o tiesiog papasakoja iki šiol nežinotus faktus, apie vakcinų išradėjo L. Pasteur etikos stoką. Nėra minima, kad L. Pasteur buvo neteisus dėl infekcinių ligų plitimo, tiesiog nurodama, kad jis nesilaikė visų etikos standartų ir net, kai jo vakcina nesuveikė, L. Pasteur į inkorporavo kito mokslininko darbus. Kitaip tariant – pavogė kito mokslininko darbą. Visgi, tai, kad L. Pasteur nebuvo itin aukštos etikos mokslininkas, nereiškia, kad visa infekcinių ligų sritis yra paremta melu. Mokslas, įskaitant ir vakcinaciją, jau labai toli pažengė nuo 1881 metų, kada L. Pasteur sukūrė pirmąją vakciną.

Pasaulio sveikatos organizacija skaičiuoja, kad skiepai kasmet išgelbsti 4–5 milijonus žmonių gyvybių. Šie skaičiai iliustruoja visai kitą situaciją, nei teigiama melagingame įraše: ten klaidingai aiškinama, kad vakcinos yra populiacijos mažinimo įrankis. Tokias melagienas Delfi jau ne kartą paneigė. Apie tai daugiau pasiskaityti galite ČIA.

Remiantis visais įvardytais faktais galima teigti, kad soc. tinkluose platinamas įrašas yra melagiena.

Šaltiniai:

https://press.princeton.edu/books/hardcover/9780691633978/the-private-science-of-louis-pasteur
https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/fighting-disinformation/identifying-conspiracy-theories_lt
https://www.who.int/news-room/facts-in-pictures/detail/immunization
https://www.vbivaccines.com/evlp-platform/louis-pasteur-attenuated-vaccine/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)