Gyvybės draudimas JAV atsisako drausti vakcinuotus nuo kovid-19.

„Gyvybės draudimas JAV atsisako drausti vakcinuotus nuo kovid-19, gal žinote kaip Lietuvoj?“, – rašoma ryškiu fonu išskirtoje žinutėje, tačiau joje pateikta informacija – neteisinga.

Apie tai, kad visos šiuo metu patvirtintos naudoti vakcinos nuo COVID-19 yra saugios „Melo detektorius“ rašė jau ne kartą. Kalbant apie JAV, informaciją apie vakcinų saugumą galima rasti oficialiame JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro tinklalapyje.

Tačiau ši informacija klaidinančių žinučių skleidėjams netrukdo skleisti nepatikrintų gandų apie tai, kad, esą, pasiskiepijusiems amerikiečiams atsisakoma apdrausti gyvybę.

Panašios melagienos, tik anglų kalba, socialiniuose tinkluose pastebėtos jau nuo gegužės mėnesio pirmosios pusės. Klaidinančioje žinutėse buvo teigiama, kad su paskiepytaisiais nuo COVID-19 ne tik nesudaromos draudimo sutartys, bet ir įvykus draudiminiam įvykiui tokie žmonės neva negauna išmokų. Pastebėjus, kad tokia žinutes peržiūri vis daugiau žmonių, JAV draudimo kampanijos pačios ėmė viešinti šiuos teiginius paneigiančius pranešimus.

Amerikos gyvenimo draudikų taryba (ang. American Council of Life Insurers (ACLI) gegužės 12 dieną paviešino pranešimą, kuriame teigiama, kad „Gyvybės draudimo sutartys yra labai skaidrios, kalbant apie tai, kaip veikia draudimo polisai ir kokios priežastys gali lemti atsisakymą išmokėti išmoką. Vakcina nuo COVID-19 nėra viena iš jų <...> Apsidraudusieji gali būti ramūs, kad dėl COVID-19 skiepų žalos atlyginimo procese niekas nepasikeitė.“

Panašiu pranešimu taip pat pasidalino Kanados gyvybės ir sveikatos draudimo asociacija, kuriame rašoma, kad „Priešingai nei skelbiama klaidingose žinutėse, kuriomis dalijamasi internetu, pasiskiepijimas COVID-19 vakcina neturės jokios įtakos galimybei gauti gyvybės draudimo ar papildomo sveikatos draudimo polisą.“

John Hancock draudimo kampanija, siūlanti gyvybės draudimo produktus taip pat paneigė gandus apie trukdžius, su kuriais, esą susiduria pasiskiepiję nuo COVID-19 ir gyvybę apsidrausti norintys žmonės.

Kampanija „Prudential Financial“ teigė apskritai neklausianti, ar apsidrausti norintis asmuo yra pasiskiepijęs nuo COVID-19. „Nors gyvybės draudimo polisų sutartyse gali būti aiškiai nurodytos tam tikros priežastys, dėl kurių gali būti atmestas reikalavimas [gauti gyvybės draudimą], vakcinacija nuo COVID-19 ar mirtis, kuri laikoma COVID-19 padariniu, nėra viena iš jų.“, – rašoma įmonės pranešime.

„Lincoln Financial Group“ irgi informavo esamus ir būsimus klientus, kad siekiant gauti draudimą vakcinacija nuo COVID-19 ar nuo kitų ligų sprendimui jokios įtakos nedaro.

Išvados: remiantis pateikta informacija, galima teigti, kad socialiniuose tinkluose paskleisti gandai, esą JAV gyvybės draudimo kampanijos atsisako drausti pasiskiepijusius nuo COVID-19 žmones, yra neteisingi. Tai įrodo pačių draudimo kampanijų ir draudikų asociacijų išplatinti pranešimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)