Švedija atsisako PGR testų.

Melagingas teiginys: Švedija atsisako PGR testų

Pateikiamas vertimas iš Švedijos Visuomenės sveikatos agentūros. Nors laisvaslaikrastis.lt sugalvotame pavadinime ir teksto įžangoje teigiama, kad Švedija nebenaudoja PGR tyrimų, originaliame straipsnyje suteikiama visai kitokia informacija. 2020 m. liepos mėn. Visuomenės sveikatos agentūra paskelbė gaires, kuriomis remiantis gali būti laikoma, kad asmuo pasveiko nuo COVID-19 infekcijos. Tačiau tai neturi nieko bendro su PGR testų nebenaudojimu.

Klaidinanti žinutė

Kaip Švedijos Visuomenės agentūros atstovai patvirtino „Associated Press“ faktų tikrintojams, PGR testas gali aptikti viruso genetinę medžiagą, bet negali nustatyti, ar asmuo dar gali užkrėsti kitus. Todėl pateikiami klinikiniai kriterijai, kuriais remiantis, galima nustatyti, ar asmuo jau pasveiko.

„Patvirtiname, kad Švedija tikrai neatsisakė PGR testų“, – „Associated Press“ teigė Anna Wetterqvist, Švedijos Visuomenės sveikatos agentūros atstovė.

Melagingas teiginys: PGR testais buvo išgalvota pandemija

Teiginiai, kad, remiantis PGR testais, buvo sugalvota pandemija, taip pat yra melagingi. Šie testai yra tiksliausia šiuo metu naudojama priemonė, galinti aptikti COVID-19 infekciją. Jų tikslumas siekia 80 proc. ir daugiau.

Taigi laisvaslaikrastis.lt pateikia melagingą informaciją, kad Švedija atsisako PGR testavimo – šie testai ten vis dar naudojami. Taip pat netiesa, kad jais remiantis buvo „sugalvota“ pandemija. Todėl „Melo detektorius konstatuoja, kad ši publikacija yra melaginga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)