„Narkotikus tiesioginiame eteryje, visos Europos žiūrovų akivaizdoje šniojęs italas turėjo būti diskvalifikuotas tą pačią akimirką“, – gegužės 23 dieną „Facebook“ paskyroje rašė Kristupas Krivickas, baisėdamasis, kad taip gali įvykti tik „Olandijoje, ES narkotikų sostinėje, narkotikų liberalizavimas pushinamas visoje ES. Suknista “laisvė džiaugtis”. Tai va tokios tos euro vizijos “vertybės” - į eterį žengia koksas, banalybės, nuogybės, girtuoklystės, aukštakulniai, translyčiai.“

Tačiau tokios išvados apie grupės „Måneskin“ lyderio elgesį – skubotos. Kol kas grupės nariams nėra atliktas narkotikų testas, o pačios grupės atstovai viešai patvirtino narkotikų nevartojantys.

Grupės vokalistas Damianas Davidas galimu narkotikų vartojimu apkaltintas tiesioginės transliacijos metu pastebėjus keistą vyro elgesį. Kamerai atsisukus į grupės stalelį, D. Davidas rodomas pasilenkiantis itin arti stalo, o vienas iš grupės narių tuo metu stumteli jo koją, tarsi įspėdamas. Šis vaizdas greitai buvo perjungtas.

Socialinių tinklų dalyviai akimirksniu padarė išvadą, kad D. Davidas vartojo kokainą, tačiau pati grupė šią versiją griežtai neigia. „Måneskin“ tvirtinimu, būtent tuo metu vienas grupės narys sudaužė taurę, o D. Davidas pasilenkė į tai reaguodamas. Vėliau grupės fanai išplatino nuotraukas, galimai įrodančias šios versijos tikrumą – prie italų stalelio iš tiesų buvo matyti pabirusios taurės šukės.

Po renginio vykusioje nugalėtojų konferencijoje švedų žurnalistas tiesiai paklausė, ar D. Davidas vartojo kokainą. Grupės vokalistas atsakė „Thomas sudaužė taurę... Baikite, aš nevartoju narkotikų, žmonės. Nesakykite taip, prašau.“

Savo „Instagram“ paskyroje grupė taip pat išplatino viešą įrašą, kuriame rašoma:

„Esame šokiruoti dėl žmonių kalbų apie tai, kad Damianas vartojo narkotikus. Mes esame prieš šiuos svaigalus ir niekada nevartojame kokaino. Mes esame pasiruošę atlikti testus, nes tikrai nieko neslepiame. Esame čia, kad galėtume skleisti savo muziką ir mes be galo laimingi nugalėję „Eurovizijoje“. Norime padėkoti visiems, kurie mus palaikė. Rokenrolas nemiršta! Mylime jus“

EBU taip pat sureagavo į incidentą, išplatinusi pranešimą, kuriame teigiama, kad „Grupė atmetė kaltinimus dėl narkotikų vartojimo ir dainininkas, kuris kaltinamas jų vartojimu, atliks savanoriškai narkotikų testą po to, kai grįš namo. To Italijos delegacija prašė jau praėjusį vakarą, tačiau Europos transliuotojų sąjunga (EBU) neturėjo galimybių to padaryti“. Be to, EBU patvirtino, kad prie nugalėtojų stalelio buvo rasta sudužusi taurė.

Remiantis šia informacija galima teigti, kad kol kas nėra iki galo aišku, ar grupės nariai vartojo narkotikus. Šis faktas galėtų paaiškėti tik atlikus narkotikų testą. Taigi, kol neįrodyta priešingai, Kristupo Krivicko pasidalintas teiginys, kuriame konstatuojama, esą italas visos Europos akivaizdoje „šniojo“ narkotikus neturi pagrindo. Patys grupės nariai narkotikų vartojimo faktą neigia ir tvirtina, kad D. Damianas prie staliuko pasilenkė sudužus taurei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)