Melagingas teiginys: vakcina yra genų terapija, sukurta nepatvirtintu metodu ir neatitinka mokslinių standartų

RNR vakcina yra dar niekada nepatvirtintas metodas, genų terapijos intervencija žmonėms. Tačiau nuo ko tiksliai vakcina turėtų mus apsaugoti? Nuo pačios ligos, nuo sunkios ligos eigos ar nuo kitų užkrėtimo? Ar dėl šios nesubrendusios ir netinkamai išbandytos vakcinos, kuri visiškai neatitinka dabartinių mokslinių standartų, kyla milijonai tyčinio kūno sužalojimo atvejų?“, – teigia S. Hockertzas [citatų kalba netaisyta, – aut. past.]

Teiginiai, kad iRNR („Pfizer“ ir „Moderna“) COVID-19 vakcinos yra „eksperimentinė genų terapija“, nėra nauji. iRNR (informacinės RNR) vakcina nėra genų terapija, nes ji niekaip nekeičia DNR. Dabartinėse iRNR vakcinose yra viruso, sukeliančio COVID-19, genetinės medžiagos fragmentų – informacinės RNR, arba sutrumpintai – iRNR. Ją ląstelės naudoja tik spyglio baltymo gamybai. Šie fragmentai imuninės sistemos ląstelėms nurodo, kaip pasigaminti specifinį baltymą, būdingą tik SARS-CoV-2, o tada visiškai suskaidoma.

Nors iRNR skiepai yra nauji, technologija – visiškai ne. Mokslininkai ją jau tyrinėja keletą dešimtmečių.

Visos dabar patvirtintos COVID-19 vakcinos taip pat yra saugios ir efektyvios, tai patvirtinta, remiantis duomenimis, surinktais iš klinikinių tyrimų, kuriuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinos po antros dozės yra bent 94 proc. efektyvios.

Todėl S. Hockertzo teiginiai, kad naujoji vakcina yra genų terapija ir neatitinka mokslinių standartų, yra melagingi.

Melagingas teiginys: PGR testas neaptinka infekcijos

S. Hockertzas sako, kas „kalbu ne apie PGR testą, kuris neaptinka infekcijų“ [citatų kalba netaisyta, – aut. past.]. PGR testai yra vienas pagrindinių metodų, naudojamų visame pasaulyje, nustatyti COVID-19 infekcijai. Šie testai naudojami, nes jų efektyvumas įrodytas daugybe mokslinių studijų. Kai kuriais atvejais, testai gali būti klaidingai neigiamai, tačiau tai yra daugiausiai ~20 proc. O klaidingai teigiami atvejai yra beveik artimi nuliui.

Taigi teiginiai, kad PGR testai neaptinka infekcijos, yra melagingi.

Melagingas teiginys: Uždarymas neturi jokio poveikio

„Grynai statistiniu požiūriu labai tiksliai ir nuostabiais skaičiavimais, kuriais Roberto Kocho institutas turėtų būti patenkintas, buvo įrodyta, kad vadinamosios NPI (nefarmacinės intervencijos), kurias skyrė vyriausybė, neturėjo jokio poveikio!

Tai pasakytina apie Kiniją, apie pirmąjį uždarymą Vokietijoje, Vuchano oro uosto uždarymą (3) ir apie antrąjį uždarymą, kurį dabar patiriame. Šiuo metu ši kvėpavimo takų ligų banga vyksta įprastai, kaip ir kiekvieną žiemą, ir ji vėl nuslūgs, kaip įprasta, kaip ir ankstesniais metais, net ir nesiimant priemonių.“, – teigia S. Hockertzas [citatų kalba netaisyta, – aut. past.].

Tiesa, kad nėra vienos priemonės, kuri gali visiškai sustabdyti viruso plitimą, todėl daugelis valstybių naudoja kombinuotas priemones – karantinus, vakcinaciją, testavimus, ragina piliečius laikytis atstumų, kosėjimo higienos ir panašiai. Tarptautiniai tyrimai rodo, kad būtent uždarymai potencialiai išsaugojo milijonus gyvybių, ir net padeda greičiau atsigauti šalies ekonomikai.

Remiantis aukščiau išvardintais teiginiais, galima teigti, kad laisvaslaikrastis.lt vertimas su S. Hockertzo pasisakymais skleidžia melagingą ir klaidinančią informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)