Balandžio 20 dieną moteris pasidalino įrašu, kuriame aiškinama, kad medicinėse kaukėse yra mikoplazmų, kurios kenkia žmogaus organizmui, yra pavojingos.

„,Mėlyno ir juodo popieriaus kaukės yra biologiniai ginklai iš Kinijos.
Jose yra mikoplazmų. Simptomai yra tokie patys kaip to, kas vadinama covid. Ivermektinas ir hidroksichlorochinas yra vaistai nuo parazitų. Venkite kaukių iš Kinijos. Mikoplazmos yra RNR bakterijos, kurios ląstelėse gali likti 10–30 metų ramybės būsenoje. Veikdamos jos sunaikina ląstelių sienas. Skiepai ir sužalojimai gali tai suaktyvinti. Žinoma, kad tai sukelia plaučių uždegimą, o bakterijos sukelia skylutes plaučiuose. Negalima dėvėti kaukių iš Kinijos.
Kinijoje pagamintos medicininės kaukės gali būti pavojingos žmogaus organizmui. Tai paskelbė „Health Canada“. Nuolat dėvint pilkas ar mėlynas kaukes, mikrodalelės patenka į žmogaus kūną, o tai gali sutrikdyti plaučių veiklą. „Health Canada“ nusprendė sustabdyti Kinijoje pagamintų medicininių kaukių SNN200642 naudojimą“, – rašo moteris.

Tai tėra melagiena, kurioje yra kruopelytė tiesos

Melaginga informacija

Kas tiesa, kas melas

Pradėkime nuo to, kad kiekviena melagiena turi mažą kruopelytę tiesos – taip, Kanados valstybinė institucija „Health Canada“ kovo mėnesio pabaigoje paskelbė, kad gavo nemažai nusiskundimų dėl vieno tipo medicinių kaukių, tad pradėjo tyrimą. Tiriamos medicininės kaukės tikrai yra iš Kinijos, tačiau, kaip nurodo „Health Canada“ atstovai, kaukės turėjo sertifikatus. Tiriamosios kaukės yra pagamintos iš grafeno, tad kol kas kanadiečiams nepatariama pirkti kaukių iš grafeno.

Ir nors tyrimas yra pradėtas, jame nė žodžio nėra užsimenama apie mikoplazmas ar „skiepų aktyvavimą“. Tai tėra melagiena, nepagrįsti teiginiai. Taip pat nėra raginama nenaudoti visų apsauginių kaukių iš Kinijos, o tik tų, kurios pagamintos iš grafeno.

Pasisakymai, kad neva kaukės sukatyvina skiepus ar sužalojmus tėra sąmokslo teorija. Delfi ne kartą paneigė teiginius, kuriuose aiškinama, kad kaukės ir skiepai kenkia.

Šaltiniai:

  • https://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2021/75309a-eng.php
  • https://ca.topclassactions.com/lawsuit-settlements/consumer-products/recalls/966561-health-canada-investigates-potentially-toxic-masks-after-recall/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)