Feisbuke lietuviai ėmė dalintis neva tai įrodymais, kad pandemja buvo suorganizuota iš anksto. Iš dėstę savo argumentus, žmonės teigia: „Dabar jūs suprantate, kaip negyvas šikšnosparnis, parduotas drėgname Kinijos Turguje , užkrėtė VISĄ PLANETĄ ‘mirtinu virusu’ !“.

Melaginga informacija

Tad kokie tie argumentai? „"Kinijos biologinė laboratorija Uhane priklauso" Glaxosmithkline ", kuriai (netyčia) priklauso" Pfizer "!" (tas, kuris gamina vakciną nuo viruso, kuris buvo (netyčia) pradėtas Wuhano biologijos laboratorijoje ir kurį (netyčia) finansavo daktaras Fauci, kuris (netyčia) reklamuoja vakciną!
„GlaxoSmithKline“ (netyčia) valdo „Black Rock“ finansų padalinys, kuris (netyčia) valdo „Open Foundation Company“ (Soroso fondo), kuri (netyčia) valdo prancūzų AXA finansus!
„Sorosui (netyčia) priklauso vokiečių kompanija „Winterthur “, kuri (netyčia) pastatė kinų laboratoriją Uhane ir kurią nusipirko vokiečių „Allianz “, kurios (sutapimas) akcininkas yra„ Vanguard “, kuris (sutapimas) yra „Black Rock” akcininkas, kuris (sutapimu) kontroliuoja centrinius bankus ir valdo maždaug trečdalį viso pasaulio investicinio kapitalo.
„Black Rock“ taip pat yra (sutapimas) pagrindinis MICROSOFT akcininkas, priklausantis Billui Gatesui, kuris (sutapimas) yra „Pfizer“ (kuris - atsimeni? Parduoda stebuklingą vakciną) akcininkas ir (sutapimas) dabar yra sponsorius 'PSO!
Dabar jūs suprantate, kaip negyvas šikšnosparnis, parduotas drėgname Kinijos Turguje , užkrėtė VISĄ PLANETĄ ‘mirtinu virusu’ ! "" “, – rašo įraše, kalba neredaguota.

Visa tai tėra sąmokslo teorija, kuriai nėra jokių įrodymų.

Melas

Pirmiausia, nėra jokių įrodymų, kad viruso kilmė yra Uhano mieste esanti laboratorija. Kol kas mokslo pasaulyje vyrauja nuomonė, kad viruso kilmė natūrali, apie raportuoja ir „Reuters“. Apie įrodymus, kad viruso kilmė natūrali seniau rašė ir „Delfi“, apie tai plačiau pasiskaityti galite ČIA.

Teiginys, kad „Winterthur“ pastatė laboratoriją Kinijoje, taip pat yra melagingas. Kaip raportuoja „Reuters“, „Winterthur“ yra šveicarų draudimo įmonė, kurią yra nupirkusi prancūzų draudimo įmonė AXA. Abi šios įmonės nėra statybų bendrovės ir nėra jokių įrodymų, kad jos Uhane pastatė minėtąją laboratoriją. Laboratorija buvo pastatyta 1956 metais kaip valstybinė Kinijos institucija.

Taip pat klaidingas ir teiginys, kad su laboratorija kažką bendro turi britų farmacinė įmonė „GlaxoSmithKline“. Ši įmonė neremia laboratorijos, mat Uhane esanti laboratorija yra valstybinė instituciją. Ją finansuoja Kinijos vyriausybė ir kiti partneriai, kurie yra išvardyti ČIA. Tarp jų „GlaxoSmithKline“ nėra.

Taip pat nepagrįstas teiginys, kad su Uhane esančia laboratorija yra kažkaip susijęs JAV virusologas Anthony Fauci.

Taip pat melagingas teiginys, kad „GlaxoSmithKline“ valdo „Pfizer“. Tai yra dvi atskiros įmonės. Tačiau teiginys, kad Billas Geitsas turi „Pfizer“ akcijų.

Užtenka patikrinti tik dalį įrašo teiginių ir tampa aišku, kad tai tėra sąmokslo teorija. Tad, remiantis pateiktas teiginiais, galima teigti, kad įrašas yra melagiena.

Šaltiniai:

  • https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-pharmaceuticals-philanthrop-idUSKBN29Z0TM
  • http://english.whiov.cas.cn/International_Cooperation2016/Partnerships/
  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/aiskeja-daugiau-detaliu-apie-koronaviruso-kilme-tikrasis-kaltininkas-yra-sumanesnis-uz-mokslininkus.d?id=83898107
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)