„Odesos POLICIJA atsisako eiti prieš savo piliečius ! Apsurdas savus piliečius žudyti ir juos luošinti ! Ne su savais reikia kariauti, o su bloga sistema ! Suprato kokias nesąmones daro ....DALINKITES“, – skelbiama „Facebook“ pasidalintoje žinutėje.

Vaizdo įrašas paskyroje buvo paskelbtas šių metų balandžio 19 dieną ir nuo to laiko jau peržiūrėtas daugiau nei 216 tūkst. kartų (aut. past. – žinutės kalba netaisyta).

Vaizdo įrašu pasidalinęs asmuo savo paskyroje aktyviai platina pandemiją, naująjį koronavirusą neigiančias žinutes, prieš vakcinas nukreiptą turinį.

Tačiau iš tiesų vaizdo įraše matomi kadrai nesusiję nei su šių dienų įvykiais, nei su pandemija, nes jie buvo nufilmuoti gerokai anksčiau, nei pasaulį ištiko sveikatos krizė.

Patikrinus vaizdo įrašą „InVid“ platforma paaiškėjo, kad jame matomi 2014 metų gegužės 4 dienos įvykiai. Vaizdo įrašas iš tiesų buvo nufilmuotas Odesoje.

Susidūrę su prorusiškais protestuotojais prie Vidaus reikalų ministerijos kai kurie milicininkai (aut. past. – tuo metu Ukrainoje vis dar veikė milicija, policija tapusi tik 2015 metais) paliko savo postus ir numetė ant žemės skydus, leisdami protestuotojams prasiveržti, nors jų pareiga buvo saugoti pastatą.

Po šio įvykio vietos ir pasaulio žiniasklaidos priemonės kėlė klausimą, kokios priežastys lėmė tokį milicininkų poelgį – noras išvengti smurto susidūrimų metu ar sprendimas nepaisyti įsakymų.

Bet kokiu atveju, akivaizdu, kad vaizdo įrašas nėra susijęs su protestais dėl karantino suvaržymų, taip pat klaidinga teigti, kad Odesos milicija nusprendė palaikyti savo piliečius ir dėl šios priežasties metė skydus ant žemės.

Iš tiesų, vaizdo įraše matomi milicininkai praleidžia prorusiškų pažiūrų protestuotojus prie pastato, kurį privalėjo saugoti, taigi, net ir tuometinių įvykių kontekste milicininkai nestojo Ukrainos piliečių pusėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)