„Facebook“ socialiniame tinkle pasidalinta interviu su V. Putinu ištrauka, kurioje jis kalba apie Lietuvą. Interviu amerikiečiams Rusijos vadovas tvirtina, kad iki Sovietų Sąjungos griūties Lietuvos TSR gyveno 3,4 milijonai žmonių, o dabar šalyje, remiantis naujausia statistika, jų liko vos 1,4 milijono.

„Na, pavyzdžiui, viena iš šių šalių, Lietuva. Sovietų laikais žinote, kiek joje buvo gyventojų? 3,4 milijono žmonių. Nedidelė respublika. O dabar? Aš pažiūrėjau paskutinius skaičius – 1,4 milijono. Kur žmonės? Daugiau nei pusė žmonių paliko šalį.“, – interviu sako V. Putinas.

Kai kurie vaizdo įrašo ištrauką komentavę žmonės tikino, esą įrašas greičiausiai sumontuotas iš kelių skirtingų gabalų, iškerpant dalį interviu vietų, tačiau ši versija neteisinga.

„Youtube“ vaizdo įrašų platformoje galima rasti visą 2015 metais amerikiečių žurnalistui Charlie Rose'ui duotą Rusijos vadovo interviu. Maždaug ties 1 val. 21 min. galima atrasti būtent tą interviu vietą, kuri taip sudomino „Facebook“ naudotojus. Vaizdo įrašas, kuriame V. Putinas kalba apie Lietuvos gyventojų skaičių – tikras ir nemanipuliuotas, tačiau jame pateikta informacija neatitinka tikrovės.

2015 metais, kai buvo duotas šis interviu, Lietuvos nuolatinių gyventojų skaičius siekė 2 921 262 gyventojus, o tai yra daugiau nei dvigubai didesnis skaičius už tą, kurį interviu metu mini V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)