„Iš kur jūs žinote, kad esate saugūs, jei klinikinių tyrimų metu yra dvi tiriamųjų grupės - tie, kurie gauna medicininį GMO preparatą, ir tie, kurie gauna placebo. Jūs tikri, kad negavote placebo?

Iš kur jūs žinote, kiek ilgai tariamas, dirbtinai sukurtas, imunitetas jus ir kitus saugos, jei to nežino nei Valstybinė vaistų kontrolė, nei patys gamintojai?

Tyrimo rezultatai bus tik po kelių metų. Ar jūs prisiimate atsakomybę už savo veiksmus, įtakojant kitus žmones, dalyvauti tyrime ir eksperimentuoti su savo sveikata, jų neinformuojant, kur jie dalyvauja ir su kuo sutinka?“, – rašo moteris. Tokiomis jos mintimis feisbuke pasidalino 440 lietuvių.

Tačiau jos klausimai tiesiog yra aliuzija į sąmokslo teorijas ir bandymai žmones atkalbėti nuo vakcinacijos.

Melaginga informacija

Melas

Pirmiausia moteris kalba apie tai, kad vakcinų klinikinių tyrimų metu vieniems asmenims buvo suleistas placebo, o kitiems – tikroji vakcina. Moteris klausia, kaip lietuviai gali būti ramūs, kad negavo placebo? Atsakymas paprastas, Lietuvoje nėra vykdomi klinikiniai vakcinų tyrimai, tad Lietuvoje naudojamos vakcinos – tikros, o ne placebo. Taip pat asmuo turi sutikti dalyvauti klinikiniuose tyrimuose. Be asmens sutikimo, jis negali būti į juos įtrauktas. Tad jei nesutikote dalyvauti klinikiniuose tyrimuose – juose ir nedalyvaujate.

Kitas moters teiginys, neva vakcina yra GMO preparatas. Taip, kai kurių vakcinų, pavyzdžiui „Astrazeneca“, sudėtyje yra modifikuoto viruso. Tačiau tai nereiškia, kad vakcina staiga tapo GMO preparatu, tiesiog jos viena iš sudedamųjų dalių turi GMO.

Pagal Europos Sąjungos teisinę bazę GMO yra apibūdinami kaip „organizmai, kurių genetinė medžiaga (DNR) buvo pakeista tokiu būdu, kuris nenutinka natūraliai dauginantis ar kitokiu natūralios rekombinacijos būdu“.

Šiuolaikinį mokslo bendruomenė teigia, kad GMO žmonėms nėra pavojingi.

Šaltiniai:

  • https://www.vvkt.lt/get_file.php?file=eDZpWjJNaWhhcXhvWjJ5bG5KR1hwbVBEazhlVm9IRFFtNW1hMmNhUlp0bkZtTW5MbnFKdG5aS3JiR2ZKeUphaWxOQ1N4cFZwYlpTWFpweVdrWlZ1a01XV3l0R1ltWmF3YUhOcGpzakRsYVNaeDJqS1o2VnUwMnFuY0lhWDBKalh4NkdYZ3NtWm1LZVNybTZobThhWlptbVZsSnBwVjJ2YW02MmMyWm5XYWR1Ym41M0RtYW1YWkpGWW1LWE0wV1NrYU5kbnpabWdiZEp0bld2Wm1ZSnIyTVNYbDlTZXFtV2hhYVpwb1p2UFo1cG4xMmVOYVZkcktHdmpjZHFWeDJyTGxhV1p5NTZrbTZHUnBaZVp6TldhV1diTmFOTnBWNTNYYmFoeHk1akVuQ2JGeVp2TW5KOWxwWk9aYnF2SWtKcWRsOU5teEd1dmI1JTJCYmI1dyUzRA==
  • https://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/lietuvos-gyventojai-skiepijami-ir-astrazeneca-vakcina-kas-nurodyta-jos-informaciniame-lapelyje.d?id=86500441
  • https://ec.europa.eu/jrc/en/publication/eur-scientific-and-technical-research-reports/eu-legislation-gmos-overview
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)