„Nuo kada žmonės pradėjo galvoti, kad čia normalu ir taip turi būti ?! Kaip žmonės nemato, kad tai TIRONIJA ! DALINKITES“, – rašo viena „Facebook“ vartotoja ir dalinasi nuotraukomis, kuriose matyti uniformuoti ginkluoti policijos pareigūnai, patruliuojantys paplūdimyje tarp poilsiautojų.

Viena iš trijų nuotraukų, išplatintų socialiniuose tinkluose, pažymėta raudonai. Joje matyti pareigūnas su kauke, ginkluotas koviniu šaunamuoju ginklu. Panašios panikos kupinos žinutės socialiniuose tinkluose pasirodė ne tik lietuvių, bet ir lenkų, anglų, ispanų kalbomis.

Tačiau ar iš tiesų reikėtų baimintis nuotraukose matomų vaizdų ir kodėl paplūdimyje pasirodė ginkluotas policijos pareigūnas?

Nuotrauka viršuje ir išdidintas jos kadras žinutės kairiajame kampe padaryta Velykų savaitgalį Prancūzijoje. Kaip pranešė vietos žiniasklaida, policijos pajėgos tuo metu patruliavo La Grande-Motte esančiame paplūdimyje Pietų Prancūzijoje. Buvo tikrinama, ar poilsiautojai laikosi karantino taisyklių. Pasirodė, kad dalis jų buvo pernelyg atsipalaidavę – vienos iškylos dalyviai nubausti 405 eurų bauda už tai, kad paplūdimyje išgėrė rožinio vyno butelį (nors kai kuriose viešose vietose Prancūzijoje vartoti alkoholinius gėrimus leidžiama, karantino metu tai buvo uždrausta, siekiant išvengti susibūrimų).

Taip pat stebėta, ar poilsiautojai paplūdimyje dėvi kaukes, nors už jų nedėvėjimą baudos nebuvo skirtos, jei pastebėti be jų žmonės sutiko kaukes užsidėti.

Prancūzijos socialinių tinklų vartotojai taip pat piktinosi koviniu ginklu ginkluoto policijos pareigūno pasirodymu paplūdimyje, keldami klausimą, ar policija nedemonstruoja perteklinės jėgos – juk ginklus mato ne tik suaugusieji, bet ir paplūdimyje žaidžiantys vaikai.

Vietos žiniasklaida, padedant policijos atstovams, pabandė išsiaiškinti, kodėl nuotraukoje matomas policijos pareigūnas ginkluotas koviniu ginklu.

Iš tiesų, policijos pareigūno rankose matomas ginklas – HK G36 automatinis šautuvas. Šiuos ginklus nešiotis privalo tam tikram daliniui priklausantys Prancūzijos pareigūnai, kurių darbas – reaguoti į teroro aktus. Nuotraukoje matomas pareigūnas priklauso Žandarmerijos stebėjimo ir intervencijos būriui.

Policijos atstovai patikino žurnalistus, kad matyti šiam būriui priklausantį pareigūną, nešiną HK G36 automatiniu ginklu, nėra nieko neįprasto, nes policijos pajėgos privalo būti ypatingai budrios, baiminantis teroro išpuolių. Įvykus išpuoliui šis pareigūnas privalėtų nedelsiant įsikišti ir reaguoti į įvykius, todėl ginklas jam yra būtinas. Kadangi ne visada tiksliai žinoma, kur gali įvykti teroro išpuolis, pareigūnams reikia būdrauti ir žmonių poilsio vietose.

Kalbinti policijos atstovai taip pat pabrėžė, kad pareigūno laikysenoje neužfiksuota nieko, kas paliktų vietos interpretacijoms dėl to, ar toks elgesys yra tinkamas, mat ginklas nukreiptas į žemę.

Remiantis pateikta informacija, „Melo detektorius“ pažymi, kad nerimo kupinuose komentaruose, kuriais aptariami nuotraukose matomi vaizdai – policijos pareigūnai, patruliuojantys paplūdimyje ir vienas iš jų, ginkluotas automatiniu šaunamuoju ginklu – nepaminėta svarbi informacija.

Šio ginkluoto pareigūno funkcija stebėti ir prireikus reaguoti į teroro išpuolius, o nuotraukoje matomas ginklas yra įprasta tokio pareigūno amunicijos dalis. Pareigūnas nuotraukoje nepažeidžia jokių taisyklių – jo ginklas, kaip ir priklauso, nukreiptas į žemę. Prancūzijos policijos atstovai užtikrino, kad nuotraukose matomi vaizdai neturėtų gąsdinti ir trikdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)