Šia melagiena vyras pasidalino dar balandžio 5 dieną. Žinutė vyrui „uždirbo“ tam tikro populiarumo, mat įrašu pasidalino beveik 900 lietuvių.

„Uždaryti vaikai, kūnai, ginklai, rasti Evergreen laive, kuris buvo užblokavęs Sueco kanalą.
JAV karinio jūrų laivyno kariai iš Sueco kanalo laivo konteinerių išgelbėjo daugiau nei tūkstantį parduotų vaikų bei rado daug jau mirusių. Šaltiniai teigia, kad vaikai vis dar buvo gelbėjami, o kūnai buvo rasti Evergreen laivo konteineriuose, kurių yra virš 18 tūkstančių.

JAV kariai ant šešių aukštų laivo taip pat rado masinio naikinimo ginklus, kurie, kaip manoma, buvo skirti karui Artimuosiuose Rytuose.

Pagaliau iki antradienio. krovininis laivas „Evergreen“ buvo atlaisvintas ir nugabentas į Egipto Bitter ežerą. Egipto prezidento įsakymu konteineriai buvo nuimti iš laivo.
Japonijai priklausantis, tačiau Taivanio valdomas „Evergreen Corporation“ laivas iš tikrųjų priklausė Walmartui ir Clintono fondui, žinomam dėl savo tarptautinio prekybos vaikais žiedo. Teigiama, kad vaikus iš žurnalų, tokių kaip „Wayfair“, užsakė pedofilai, mokėję didelius pinigus už šiuos skriaudžiamus vaikus“, – rašoma vyro įraše, kalba neredaguota.

Melaginga informacija

Visa tai tėra melagiena.

Melas

Tiems, kurie domisi melagienomis ir kaip jos plinta, ši žinutė bus jau kažkur girdėta. Taip yra todėl, kad ji atkartoja garsią sąmokslo teorija „Pizzagate“ sąmoklo teorija. Ši sąmokslo teorija teigia, kad Hillary Clinton ir kiti įtakingi JAV žmonės priklauso didžiuliam pedofilų tinklui. Neva vaikai yra grobiami, gabenami slaptais tuneliais, į kuriuos galima patekti per tam tikrus restoranus. Ši sąmokslo teorija ne kartą paneigta.

Visgi, atrodo, kad „Evergreen“ laivas pateko į šios sąmokslo teorijos tęsinį. Ši sąmokslo teorija platinama ne tik Lietuvoje, bet ir anglakalbėse valstybėse. Ji taip išplito, kad naujienų agentūra „Reuters“ ją paneigė.

„Reuters“ kreipėsi į JAV karinį jūrų laivyną, kuris pagal šią sąmokslo teoriją ir išgelbėjo ten neva buvusius vaikus. Tačiau JAV karinis jūrų laivynas „Reuters“ patikino, kad tokios misijos nevykdė. Anot jų, šios sąmokslo teorijos platintojai, tam, kad įrodytų, jog neva buvo operacija, naudojo 2001 metų nuotrauką, kurioje matomi laive esantys asmenys, kurie prašo prieglobščio Australijoje.
Reaguodamas į plintančią melagieną pasisakė ir JAV centrinės vadovybės atstovas, karinio jūrų pajėgų kapitonas Billas Urbanas. „Šiame gande nėra jokios tiesos“, – „Reuters“ sakė jis.

Šią sąmokslo teoriją paneigė ir daugiau tarptautinių organizacijų. Remiantis visa šia informacija, galima drąsiai sakyti, kad feisbuke pasirodžiusi žinutė – tėra melagiena.

Šaltiniai:

https://www.reuters.com/article/factcheck-suez-ship-trafficking/fact-check-suez-canal-blocking-ship-was-not-trafficking-people-or-raided-by-navy-seals-idUSL1N2M11MZ
https://www.esquire.com/news-politics/news/a51268/what-is-pizzagate/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)