Kelių sekundžių trukmės siužete matyti į juodus maišus neva sukrauti žmonių kūnai ir du juos tvarkantys vyrai. Staiga kamera pritraukia iš vieno maišo kyšančią žmogaus, prisidegusio cigaretę, galvą.

Pandemijos skeptikams šis vaizdo siužetas tapo įrodymu, kad nuo COVID-19 mirusios aukos yra išgalvotos, o pandemija – surežisuota.

„Kiek Mirusiu nuo Koronos .Patys matot !Kam dar ne aišku ? DALINKITES“, – rašoma vaizdo įrašo komentaruose (komentaro kalba netaisyta, – aut. past.).

Tačiau spėjimai, kad siužete matyti reportažo apie mirusius nuo COVID-19 filmavimas – neteisingi. Iš tiesų vaizdo įraše vaizduojami paruošiamieji muzikinio vaizdo klipo filmavimo darbai.

Tuo pačiu vaizdo įrašu „Tik Tok“ platformoje pasidalino paskyra vasyaivanovdesign. Prieraše nurodoma, kad tai – žymaus rusų reperio Haskio (rus. Хаски) klipo „Никогда-нибудь“ filmavimo užkulisiai.


„Youtube“ platformoje praėjusių metų rugsėjį Haskio pseudonimu pasivadinęs reperis Dmitrijus Kuznecovas patalpino ir visą „Никогда-нибудь“ vaizdo klipą, kurio pabaigoje matyti ta pati sunkvežimio priekaba, prikrauta juodų lavonmaišių, kuriuos socialinių tinklų vartotojai klaidingai pavadino mirusiais nuo koronaviruso. Muzikinio klipo apraše nurodytas produkcijos dizaineris – Vasya Ivanovas – tas pats asmuo, pasidalinęs filmavimo užkulisių ištrauka „Tik Tok“ platformoje.

Remiantis šia informacija „Melo detektorius“ vertina vaizdo įrašo sąsajas su COVID-19 aukomis kaip melagingas. Siužetas nėra niekaip susijęs su pandemija. Jame vaizduojami paruošiamieji rusų reperio Haskio muzikinio klipo filmavimo darbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)