Švedija uždraudė 5G visoje šalyje.
Žinutė socialiniuose tinkluose

Įrašo autorė teigia [kalba netaisyta, – aut. past.]: „ŠVEDIJOS VYRIAUSYBĖ PRIIMA ISTORINĮ SPRENDIMĄ

Daugybė visuomenės protestų dėl 5G dažnių žalos, taip pat moksliniai tyrimai apie dažnių ir bangų poveikį žmonių sveikatai, Švedija uždraudė 5G visoje šalyje, o dabar „Huawei“ ir ZTE turės pašalinti visas savo antenas šalyje. kuo greičiau. Dabar belieka išsiaiškinti, kokie skirtumai egzistuoja tarp žmonių Švedijoje ir visame pasaulyje.“ Autorė taip pat pasidalino nuoroda į šaltinį italų kalba, jis parašytas praėjusių metų spalį.

Melas

Spalio mėnesį Švedijos valdžia nutarė uždrausti naudoti kinų gamintojų „Huawei“ ir ZTE antenas 5G tinklui. Sprendimas vadovavosi šalies ginkluotųjų pajėgų ir saugumo tarnybos patarimais, kurie apibūdino Kiniją kaip „vieną didžiausių grėsmių Švedijai“.

Taip Švedija prisijungė prie kitų Europos valstybių, kurios tokį sprendimą priėmė nacionalinio saugumo sumetimais. Jungtinė Karalystė liepą liepė „Huawei“ įrangą visiškai pašalinti iš 5G tinklo iki 2027 m., tapdama viena pirmųjų taip padariusių Europos šalių. Teigiama, kad Kinija įrangą gali naudoti šnipinėjimui. Tiek bendrovės, tiek Kinijos valdžia tokius kaltinimus vadina nepagrįstais.

Netrukus po Švedijos sprendimo spalio mėn., „Huawei“ pranešė, kad yra pasirengę sutikti su Švedijos reikalavimais, ir taip toliau bendradarbiauti. Nors teisiniai procesai vis dar tebesitęsia, Švedija sausio mėn. jau pradėjo aukcionus kitiems įrangos tiekėjams.

Taigi toks Švedijos sprendimas neturi nieko bendro su įrašo autorės teiginiais, kad neva taip padaryta dėl mokslinių tyrimų apie dažnių poveikį sveikatai. Taip pat teigiama ir minėtame šaltinyje italų kalba.

5G infrastruktūra Švedijoje toliau tiesiama, o ryšio operatoriai jau siūlo gyventojams naudotis 5G ryšiu.

Kalbant apie 5G ir poveikį žmogaus sveikatai, kol kas nėra jokių mokslinių duomenų, kad tai yra žalinga. Netgi priešingai – vis daugiau duomenų įrodo, kad žalingo poveikio sveikatai nėra. Kovo mėn. paskelbtoje Australijos radiacinės saugos ir branduolinės saugos agentūros (ARPANSA) ataskaitoje, kuriai atlikta 138 tyrimų ir 107 eksperimentų metaanalizės, teigiama, kad nerasta jokių įrodymų apie 5G pavojų sveikatai. Tačiau tyrimai ties čia nestoja, ir jie vyksta nuolat.

Taigi, remiantis aukščiau išvardintais faktais, „Melo detektorius“ konstatuoja, kad minėtas įrašas yra melagingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)