Štai kokie svarbiausi šiame įraše išvardinti melagingi teiginiai:

Melagingas teiginys: Robert F. Kennedy jaunesnysis yra senatorius

Robert F. Kennedy jaunesnysis yra pagarsėjęs sąmokslo teorijų ir prieš skiepus nukreiptos propagandos skleidejas, ne senatorius. Senatoriumi buvo jo tėvas, Robert F. Kennedy. R. F. Kennedy jaunesnysis neseniai buvo visam laikui pašalintas iš „Instagram“, nes nuolat platino melagingus faktus.

Melagingas teiginys: Bill Gates, Anthony Fauci ir „Big Pharma“ pralaimėjo ieškinį aukščiausiame teisme

Nėra jokių duomenų, kad apskritai buvo pateiktas toks ieškinys. Kiek iki šiol buvo melagienų apie įvairius B. Gates teismus, jie buvo neteisingi. Vienas jų – kad neva B. Gates, A. Fauci ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) bus teisiami už karo nusikaltimus.

Ši ir panašios melagienos socialiniuose tinkluose sklinda nuolat, tačiau jas aprašantys šaltiniai nepateikia jokių duomenų ir neįvardija ieškinio pavadinimo, pagal kurį būtų galima patikrinti, ar teiginiai teisingi.

Melagingas teiginys: iRNR vakcinos keičia žmogaus DNR ir sukelia genetines ligas

iRNR vakcinos veikimas paremtas viruso genetinės medžiagos fragmentų, informacinės RNR (angl. messenger RNA), švirkštimu į žmogaus ląsteles. Tai skatina virusinių baltymų, imituojančių koronavirusą, gamybą, o imuninė sistema išmoksta virusą atpažinti. Nors skiepas yra naujas, iRNR technologija – ne.

Tam, kad organizmas būtų genetiškai modifikuotas, reikia svetimą DNR sušvirkšti į žmogaus ląstelės branduolį. O to skiepais padaryti neįmanoma.

Taigi kartu ir nesukelia genetinių ligų, ar, kaip teigia įrašo autorius, „genetiškai negrįžtamą žalą“. iRNR skiepai niekaip nekeičia žmogaus DNR, o tarsi imuninei sistemai nusiunčia instrukciją, kaip kovoti su virusu.

Remiantis aukščiau įvardintais teiginiais, „Melo detektorius“ konstatuoja, kad įrašas yra melagingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)