Nuo „Moderna“ vakcinos jau mirė 1637 žmonės.

Kai visame pasaulyje vyksta masinis vakcinavimas COVID-19 skiepais, dėmesio centre yra visi šalutinių efektų ir mirčių atvejai. Kol mokslininkai tiria tiesioginį ryšį, melagienų skleidėjai nesnaudžia. Ši minfo.lt publikacija – ne išimtis.

Klaidinantis teiginys: „Sveika 39 metų moteris mirė netrukus po antrosios sintetinės „Moderna“ vakcinos dozės“

JAV Jutos valstijoje mirė 39 metų Kassidi Kurill. Tai nutiko netrukus po to, kai ji gavo antrąją „Moderna“ skiepo dozę.

Mirties priežastis kol kas neaiški, moters sveikata buvo gera. Jos šeima užsakė autopsiją, kurios rezultatų dar laukiama. Taigi, mirties siejimas su skiepu, kol dar nėra rezultatų ir galutinių išvadų, gali klaidinti skaitytojus.

Melagingas teiginys: „Nuo „Moderna“ vakcinos jau mirė 1637 žmonės“

Šio „Melo detektoriaus“ straipsnio rašymo dieną, pasaulyje jau sušvirkšta 359 mln. COVID-19 vakcinų dozių. Kol kas nėra užfiksuota nei vieno mirties atvejo, kuris būtų tiesiogiai susietas su šiomis vakcinomis.

Portalas „The Epoch Times“, kuriuo remiasi minfo.lt publikacija, jau ne kartą buvo tarptautinių faktų tikrintojų akiratyje. Dar kovo pradžioje jie skelbė apie 966 mirtis nuo COVID-19 skiepų, tačiau tokia informacija buvo melaginga.

Tiesa, kad JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) registre VAERS fiksuojami visi mirties po skiepų atvejai. Tačiau iki šiol nei vieno iš atvejų mirties priežastis nebuvo skiepo sudėtis. Taigi teigti, kad nuo COVID-19 skiepų mirė 1637 žmonės yra melaginga.

Įvertinus aukščiau aprašytus faktus, galima teigti, kad minfo.lt publikacijoje pateikiama klaidinanti ir melaginga informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)