Gdemotyvacijos.com pasirodžiusiame straipsnyje su antrašte „Vyriausybė nusprendė, jog privalomas testavimas yra būtinas: atsisakantys negalės vykti į darbą“ pateikiamos kelios portale „Delfi“ publikuoto straipsnio pastraipos. Gdemotyvacijos.com leidimo publikuoti „Delfi“ tekstus neturėjo.

Originalioje „Delfi“ publikuoto straipsnio antraštėje skelbiama, kad „Vyriausybė nusprendė, kada reikėtų privalomai testuotis: atsisakantys negalės vykti į darbą“. Taigi, antraštėje nurodoma, jog ne visi į darbą einantys žmonės privalės testuotis, privalomai pasitikrinti dėl COVID-19 reikės tik daliai žmonių.

Kam pasitikrinti dėl COVID-19 būtų privaloma?

Kaip nurodoma Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisose, kurioms pritarė Vyriausybė, periodiškai pasitikrinti, ar neserga COVID-19, turėtų šie darbuotojai:

  • Visi darbuotojai, atsidūrę veiklų, kurias atliekant būtina periodiškai tikrintis dėl naujojo koronaviruso, sąraše;
  • Sergantys arba įtariantys galimą susirgimą darbuotojai;
  • Įmonių, kuriose užfiksuotas COVID-19 židinys, darbuotojai.


Ko galima būtų tikėtis atsisakius pasitikrinti dėl COVID-19?

Jei darbuotojas patenka į kategoriją žmonių, kuriems būtina pasitikrinti dėl COVID-19, tačiau jis atsisako tai padaryti, toks darbuotojas negalėtų eiti į darbą.

Esant tokiai situacijai darbdavys gali nemokėti tokiam darbuotojui atlyginimo iki kol šis nepasitikrins sveikatos arba skirti darbą nuotoliniu būdu arba perkelti darbuotoją dirbti tokį darbą, kuriam atlikti nėra būtinas privalomas sveikatos tikrinimas.

Svarbu paminėti, kad šios pataisos įsigaliotų tik sulaukus pritarimo Seime, kol kas joms pritarė tik Vyriausybė. Seimo prašoma šias pataisas svarstyti skubos tvarka.

Remiantis pateikta informacija, galima teigti, kad gdemotyvacijos.com pasirodžiusio straipsnio, kuris be sutikimo buvo perspausdintas iš portalo „Delfi“, antraštė gali klaidinti skaitytojus. Joje teigiama, kad Vyriausybė nusprendė taikyti privalomą testavimą, tačiau neminima, jog toks reikalavimas, pritarus įstatymo pataisoms, įsigaliotų tik tam tikrų grupių žmonėms. Taigi, profilaktiškai tikrintis dėl COVID-19 turėtų ne visi darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)