Vaizdo įraše rodoma, kad nors švirkštas atrodo kaip tikras, jo adata neduria odos, o supiltas skystis – nesišvirkščia. Autoriaus prierašas „Elito“ švirkštai skiepams“ apeliuoja į sąmokslo teoriją, kad pandemija yra surežisuota, ją koordinuoja elitas, kuris sukurtais skiepais nesiskiepys.

Tačiau tai tėra sąmokslo teorija, o vaizdo įrašas, kadangi daugiau neturi jokio konteksto, gali atrodyti, kaip tokios sąmokslo teorijos pagrindimas.

Klaidinanti informacija

Melas


Vaizdo įrašą, kurį lietuvis įkėlė į „Facebook“, galima rasti ir „Youtube“. Vaizdo įrašą originaliai įkėlė „Youtube“ vartotojas „crimson hands fx“. Savo kanale jis turi ne vieną vaizdo įrašą, kuriuose rodo įvairius butaforinius dalykus, kurie gali būti naudojami spektakliuose, filmuose ar serialuose. Pavyzdžiui, bufatorinė „plakanti“ širdis, butaforinis švirkštas, ar zombio veido kaukė.

Ir nors lietuvio prierašas prie vaizdo įrašo gali sufleruoti, kad neva elitas skiepijami su tokiais netikrais švirkštais, tai tėra sąmokslo teorija, o vaizdo įraše – matomas rekvizitas, kuris tinka filmams.

Beje, vien iš pirmo žvilgsnio galima pasakyti, kad švirkštas tikrai netikras, mat adata yra kur kas didesnė, nei įprastinė.

Šaltiniai:

  • https://www.youtube.com/watch?v=1_yV4scJIGY&ab_channel=crimsonhandsfx
  • https://us.amazon.com/Movie-Prop-Retractable-Syringe-Needle/dp/B00H3V9PSC
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)