Dezinformacija pagarsėjęs „Facebook“ puslapis „16 min laikraštis“ paskelbė neva tai Delfi žurnalistės laišką. Šia žinute persidalina ir kiti internautai.

Melaginga informacija

„Prabilo Delfyje dirbanti žurnalistė
Sveiki, jums rašo Delfio žurnalistė. Savo vardo neminėsiu, nes bijau susidorojimo. Pastabesni žmonės tikriausiai jau senai suprato kas per nusikaltimai vykdomi prisidengiant Corona. Drąsiai galiu patinkinti, kad jokio viruso nėra“, – rašoma įraše.

Įraše toliau melagingai dėstoma, kad tūkstančiai žmonų neva mirė dėl žurnalistų ir medikų. Teigiam, kad neva Delfi iš kažkokio tais Sorošo fondo gavo 25 milijonus eurų.

„Ši piniginė injekcija iš tiesų motyvuoja skleisti melą, bei dangstyti nusikaltimus prieš žmoniją. Prisipažinsiu, aš pati pradžioje buvau apsvaigusi nuo 5 kartus padidėjusios algos, todėl man atrodė, kad nieko baisaus yra skleisti melą, iškraipyti faktus, bei klaidinti žmones. Klydau! Šiandien galiu drąsiai teigti, kad mūsų dėka, nusižudė tūkstančiai žmonių, bei ne vienas tūkstantis žmonių buvo nužudyti negydymu. Taip, mes negydome, tad kaip ir ne ant mūsų sąžinės krenta tos visos gyvybės, bet jei būtume viešinę faktus, viskas būtų buvę kitaip. Deja, mes gavome įsakymus jog rašytume kaip sunkiai dirba medikai, turėjome važiuoti į ligonines, repetavome su aktoriais dramatiškas scenas ir šitaip prisidėjome prie žmonių bauginimo. Mes žinojome, kad ligoninėse daugiau nei 90% skyrių yra visiškai tušti, nes toks įsakymas - tiesiog negydyti, nes reikėjo daug mirčių statistikai“, – rašoma įraše.

Ši neva tai Delfi žurnalistės „išpažintis“ yra melagieną, į kurią sutalpinta ne viena apie COVID-19 pandemiją paskleista melagiena.

Melas


Teiginiai, kuriuos neva paskleidė Delfi žurnalistė – tėra melagiena, kuri susideda iš kelių sąmokslo teorijų.

„Tai yra visiškai nieko bendra su realybe neturintys teiginiai arba puikus tikros melagienos pavyzdys. Socialinių tinklų vartotojams patarčiau labai atidžiai rinktis informacijos šaltinius ir netikėti viskuo, kuo dalinasi nepatikimi šaltiniai“, – paneigdama melagienos žinutę sako Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Delfi „Melo detektorius“ ne kartą paneigė teiginius, kad pandemija netikra, kad ji neva suplanuota. Buvo pasklidusios melagienos, kurias taip pat Delfi paneigė, kad neva COVID-19 ligą sukeliantis virusas neegzistuoja. Taip pat ši melagiena naudoja ir seniau plačiai paplitusią dezinformaciją, kad neva ligoninės yra tuščios ir ten neva nėra pacientų, kurie sirgtų COVID-19.

Iš kur mes žinome, kad virusas egzistuoja? Dar sausio mėnesį virusologai pateikė viruso genomo seką.

Taip pat COVID-19 sukeliančio viruso SARS-CoV-2 jau milijonus kartų paimti iš juo infekuotų pacientų visame pasaulyje. „SARS-CoV2 mėginiai jau paimti milijonus kartų iš užkrėstų žmonių, įskaitant tuos, kurie vieni pirmųjų užsikrėtė Kinijoje“, – sakė dr. Stephenas Griffinas, virusologas iš Lydso (Jungtinė Karalystė) medicinos tyrimų instituto.

Apie tai, kaip Delfi paneiginėjo melagienas, jog COVID-19 ligą sukeliantis virusas neegzistuoja, galite pasiskaityti ČIA, ČIA ir ČIA.

Remiantis visa šia informacija, galima drąsiai teigti, kad naudojantis Delfi vardu buvo paskleista melagiena.

Šaltiniai:

  • https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/melagingai-tikina-kad-covid-19-neegzistuoja.d?id=86532611
  • https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/buves-britu-futbolininkas-davidas-icke-toliau-klaidina-kad-covid-19-nera.d?id=85946227
  • https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/viruso-neigeju-izulumui-nera-ribu-ragina-buriuotis-ir-net-sturmuoti-prezidentura.d?id=86037365
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)