Buvusios prezidentės nuotrauka akimirksniu apskriejo socialinius tinklus. Socialiniuose tinkluose buvo rašoma:

„Skiepytis dar niekada nebuvo taip paprasta! Lietuvos politikai skiepijami nenuėmus apsauginio adatos dangtelio. Modernios technologijos...“, „Tai su dangteliu pypt į ranka“ (žinučių kalba netaisyta – aut. past.).

Žinutėse kategoriškai teigta, kad skiepijimo metu dangtelis nebuvo nuimtas, taigi, procedūra tik suvaidinta, tačiau neatsižvelgta į tai, kad fotografavimo metu nuotraukai tiesiog buvo pozuojama ir ji galėjo būti padaryta dar tik ruošiantis skiepijimo procesui.

Siekdama išsklaidyti abejones, pati D. Grybauskaitė savo „Facebook“ paskyroje po keleto valandų pasidalino vaizdo įrašu, kuriame aiškiai matomas visas skiepijimo procesas. Tas pats vaizdo įrašas buvo parodytas ir žinių reportažuose per televiziją.

Tokių pranešimų, esą valstybių vadovai ir politikai tik suvaidina skiepijimą, būta ir daugiau. Praėjusių metų gruodį panašūs gandai sklido apie Londono merą.

Londono merui Sadiq Khanui pasidalinus pasiruošimo skiepijimui nuotrauka, kurioje matyti, kaip vaistininkas ruošia dūrio vietą, o švirkštas – vis dar su apsaugine kepurėle socialinių tinklų vartotojai puolė dalintis teiginiais, esą skiepijimas buvo suvaidintas. Šiuos gandus išsklaidė pats mero atstovas, paaiškindamas, kad nuotrauka buvo padaryta dar tik ruošiantis skiepo suleidimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)