„Jų planas buvo sukurti pandemiją, tuomet pasiūlyti visiems išsigelbėjimą - skystį su nano biocipais ir, kad to nežinant visi būtų prijungti prie sistemos, prie centrinio valdymo kompiuterio ir taip užvaldyti pasaulį...“, – tokias užmačias neva atskleidė vienas grupės „Šviesa – platus matymas“ narys.

„Melo detektorius“ paaiškina, kodėl tokie teiginiai neatitinka tikrovės.

Visų pirma, pandemiją pasaulyje sukėlė žmonėms iš gyvūnų persidavęs SARS-Cov-2 virusas, sukeliantis COVID-19 ligą. Taigi, pandemija nebuvo niekieno planas – ji paskelbta supratus sparčiai plintančio viruso, prieš kurį žmonės neturi susiformavusio imuniteto, grėsmę.

Šiuo metu Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) komanda Kinijoje atlieka tyrimus ir siekia gauti daugiau žinių apie naujojo koronaviruso kilmę – identifikuoti, iš kokio tiksliai gyvūno virusas peršoko žmonėms, kokie buvo tarpiniai viruso nešiotojai ir nubrėžti viruso kelią, kokiu būdu ir kada jis galėjo užkrėsti žmones.

PSO komanda, tirianti viruso kilmę Uhane, jau paskelbė, kad labai menkai tikėtina, jog naujasis virusas buvo nutekintas iš Uhano laboratorijos, kurioje tyrinėjami koronavirusai.

Mokslinė bendruomenė taip pat atmetė hipotezę apie dirbtinę viruso kilmę. Taigi, tvirtinimas, esą pandemija buvo „sukurta“ yra melagingas.

Teiginys, esą už pandemijos slypintis tikslas – „pasiūlyti visiems išsigelbėjimą - skystį su nano biocipais“ tam, kad būtų įmanoma kompiuterio pagalba užvaldyti pasaulį tėra sąmokslo teorija. Žinutės autorius nepateikia jokių tokią mintį patvirtinančių įrodymų, nes tokių paprasčiausiai nėra.

Daugelis panašaus pobūdžio teiginių, kuriuose buvo minimas ryšys tarp mikroschemų ir vakcinų nuo COVID-19 praėjusiais metais buvo taip pat siejamos su milijardieriumi ir filantropu Billu Gatesu. Dalis B. Gateso pasisakymų vaizdo įrašuose buvo iškarpomi ir sumontuojami taip, kad atrodytų, esą daug resursų į vakcinų gamybą ir pasaulio imunizaciją investuojantis filantropas ketina vakcinų pagalba pavergti visą žmoniją.

Praėjusių metų birželio mėnesį šią sąmokslo teoriją pakomentavo pats B. Gatesas, tvirtindamas, kad jis niekada nebuvo susijęs su mikroschemomis, o tokie išvedžiojimai yra tokie kvaili ir keisti, kad juos sudėtinga net paneigti. Žurnalistams „Microsoft“ išradėjas sakė tikintis, kad šios teorijos galiausiai dings, kai žmonės sužinos pakankamai faktų.

Be to, šiuo metu Europos Sąjungoje patvirtintų vakcinų sudėtį galima pasitikrinti informaciniuose lapeliuose, kuriuose pateiktą informaciją nurodome apačioje:

Pfizer ir BioNTech vakcinos „Comirnaty“ sudėtis:

Viengrandė matricinė (informacinė) RNR (mRNR) su kepurintu (angl. capped) 5’ galu, pagaminta taikant beląstelinį in vitro nurašymą (transkripciją) nuo atitinkamų DNR šablonų, koduojančių SARS-CoV-2 viruso smaigalio (S) baltymą ir pagalbinės medžiagos: ALC-0315, ALC-0159, DSPC, cholesterolis, kalio chloridas, kaliodivandenilio fosfatas, natrio chloridas, dinatrio fosfatas dihidratas, sacharozė, injekcinis vanduo.

Daugiau informacijos apie preparatą galima rasti čia.

„Moderna“ COVID-19 vakcinos sudėtis:

Viengrandė informacinė RNR (iRNR) su kepurintu (angl. capped) 5’ galu, pagaminta taikant beląstelinę in vitro transkripciją nuo atitinkamų DNR šablonų, koduojanti SARS-CoV-2 viruso spyglio (angl. „Spike“, S) baltymą ir pagalbinės medžiagos: lipidas SM-102, cholesterolis, 1,2-distearoil-sn-glicero-3-fosfocholinas (DSPC), 1,2-dimiristoil-rak-glicero-3-metoksipolietileno glikolis-2000 (PEG2000 DMG), trometamolis, trometamolio hidrochloridas, acto rūgštis, natrio acetatas trihidratas, sacharozė, injekcinis vanduo.

Daugiau informacijos apie preparatą galima rasti čia.

„AstraZeneca“ COVID-19 vakcinos sudėtis:

Vienoje dozėje (0,5 ml) yra ne mažiau kaip 2,5 × 108 infekcinių vienetų šimpanzės adenoviruso, koduojančio SARS-CoV-2 spyglio glikoproteiną ChAdOx1-S ir pagalbinės medžiagos: L-histidinas, L-histidino hidrochloridas monohidratas, magnio chloridas heksahidratas, polisorbatas 80 (E 433), etanolis, sacharozė, natrio chloridas, dinatrio edetatas (dihidratas), injekcinis vanduo.

Daugiau informacijos apie preparatą galima rasti čia.

Remiantis aukščiau pateikta informacija, „Melo detektorius“ vertina grupėje „Šviesa – platus matymas“ paskelbtus teiginius kaip klaidinančius. Skirtingai nei teigia žinutės autorius, pandemija nebuvo suplanuoja, ją sukėlė iš gyvūnų į žmones peršokęs koronavirusas, pavadintas SARS-Cov-2 vardu.

Vakcinų nuo COVID-19 sudėtyje nėra mikroschemų. Visos patvirtintos naudoti vakcinos yra laikomos saugiomis žmonėms, o jų sudėtis skelbiama preparatų informaciniuose lapeliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)