Paskyroje „Vardan tiesos“ įkeltas į lietuvių kalbą išverstas vaizdo siužetas, kuriame teigiama [kalba netaisyta – aut. past.]:

„Tai, kas yra toje vakcinoje, buvo ruošiami ilgą laiką. Nes jūs negalit sukurti vakcinos, tačiau galit sukurti vakciną gydyti kažką, ko nėra. Bet jei tai afera, kad suleisti tai, kas toj vakcinoj, kiekvienam šios žemės vyrui, moteriai ir vaikui, tuomet jum nereikia kurti vakcinos virusui, nes šios vakcinos tikslas ne toks. Šios vakcinos tikslas yra patekti į žmonių vidų, kas ir buvuo planuojama visą šį laiką. Kas bus įdėta į tą vakciną, bus kiti dalykai, kurie žmones susargdins. Kurie bus naudojami tolimesniam susargdinimui. Bet esmė irgi svarbu – kodėl jos nori kiekvienam žmogui. Toj vakcinoj bus nano technologinės mikroschemos. Bet pamirškit mikroschemas, kaip jūs jas įsivaizduojat, kurios yra vadinamos išmaniaisiais nano robotais. Tai yra mažyčiai nano robotukai, o jų idėja patalpinti juos kūne, o tada nano mašinos pradeda daugintis, ir keičia kūną nuo biologinio kūno, kurį mes žinom, iki vis labiau ir labiau sintetinio kūno. Ir tai yra esmė.“

Vaizdo įraše skleidžiamos melagienos

Melas ir klaidinanti informacija

Štai kokia melaginga ir klaidinančia informacija dalinasi „Vardan tiesos“, išsivertę D. Icke mintis. Prieš tai dar reikėtų pabrėžti, kad D. Icke yra gerai žinomas sąmokslo teorijų skleidėjas. Jis, pavyzdžiui, tiki, kad pasaulį valdo žmonėmis apsimetę ateiviai – driežažmogiai.

  • Skiepai sukurti per greitai

D. Icke teigia, kad skiepai taip greitai nesukuriami.

Įprastuose skiepuose naudojami neaktyvūs konkrečias ligas sukeliantys mikroorganizmai arba antigenai. Pasiskiepijus, žmogaus imuninė sistema suaktyvinama ir taip gali kovoti su gyvu virusu. Tradicinės vakcinos veikia, dėl jų beveik sunaikintos pavojingos ligos kaip tymai ar poliomelitas. Tačiau užauginti didelius viruso kiekius ir, pavyzdžiui, paskui juos padaryti neaktyviais, užtrunka labai ilgai. Taigi jau 30 metų mokslininkai ieško būdų, kaip pagaminti vakciną greičiau ir paprasčiau. Tai pavyko padaryti „Moderna“ ir “„Pfizer“ mRNR vakcinas kurūsiems mokslininkams.

mRNR skiepo veikimas paremtas viruso genetinės medžiagos fragmentų – informacinės RNR, švirkštimu į žmogaus ląsteles. Taip organizme gaminasi virusiniai baltymai, imituojantys koronavirusą, o imuninė sistema taip skatinama virusą atpažinti.

Šios vakcinos veikimas paremtas viruso genetinės medžiagos fragmentų, šiuo atveju, informacinės RNR (angl. messenger RNA), švirkštimu į žmogaus ląsteles. Tai skatina virusinių baltymų, imituojančių koronavirusą, gamybą, ir taip skatina imuninę sistemą jį atpažinti. Gerai tai, kad mRNR vakcinas galima gana greitai pagaminti laboratorijose. Tai viena iš priežasčių, kodėl COVID-19 skiepai atsirado per rekordiškai trumpą laiką.

mRNR skiepai gali ateityje padėti sukurti skiepus ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo kitų pavojingų ligų, pavyzdžiui, vėžio.

  • SARS-CoV-2 neegzistuoja

Koronavirusai mokslininkams nėra naujiena. Apskaičiuota, kad visų koronavirusų protėvis (MRCA) egzistavo dar 8000 m. prieš mūsų erą. Nors kai kuriuose modeliuose bendras protėvis egzistuoja jau 55 milijonus metų ar daugiau, o tai reiškia ilgalaikę koevoliuciją su šikšnosparnių ir paukščių rūšimis.

Koronavirusai, ištrūkę iš gyvūnų, protrūkius sukelia jau ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, SARS (2003 m.) ir MERS (2013 m.) protrūkiai, kuriuos sukėlė koronavirusai, pareikalavo nemažai aukų. Tačiau buvo suvaldyti iš dalies todėl, kad jie nebuvo taip lengvai užkrečiami.

Nuo to laiko atlikta daugybė tyrimų, kuriuose mokslininkai ragino kuo greičiau imtis prevencinių priemonių, ypač kai nustatyta, kad šikšnosparniai yra natūralūs koronavirusų šaltiniai, ir virusai „peršokti“ į žmones gali bet kada. Dar 2007 m., State Key Laboratory of Emerging Infectious Diseases laboratorijos mokslininkai savo tyrime rašė, kad koronavirusai yra „laiko bomba“ ir reikia kuo greičiau imtis priemonių galimam protrūkiui užkirsti. Deja, jų tada niekas nesiklausė.

Mokslininkai žino, kad COVID-19 sukelia koronavirusas, pavadintas SARS-CoV-2. Šis virusas jau gana gerai ištyrinėtas – jau žinome, kad jis žmogui „peršoko“ iš šikšnosparnių. Tačiau ne tiesiogiai, o buvo tarpinė gyvūnų rūšis, kuri dar nenustatyta.

  • Skiepais mus mikročipuos ir pavers robotais

Sąmokslo teorija, kad skiepais būsime mikročipuojami, nėra nauja. Ji plinta jau nuo pavasario – vos tik buvo pradėta kalbėti, kad pandemijai suvaldyti būtina sukurti vakciną. Šios kalbos paaštrėjo dabar – kai pasaulyje įsibėgėja masinė vakcinacija.

Tačiau mikročipų (taip sąmokslo teorijų skleidėjai vadina mikroschemas) paskirtis vis sugalvojama skirtinga. Šįkart D. Icke sugalvojo, kad būsime paversti robotais. Kalbėdamas D. Icke nepateikia nei vieno šaltinio, kuriuo remiasi, išsakydamas savo fantazijas.

Net naujausios RFID (radijo dažnio identifikavimo technologija) mikroschemos nėra tiek pažengusios, kad skiepais būtų galima jas suleisti žmogui. Pavyzdžiui, šveicarų startuolis „Biohax“ siūlo mikroschemas, kurias būtų galima naudoti vietoje el. raktų ar banko kortelių. Labai paprastai tariant, mikroschemų implantai gali perduoti itin mažus duomenų kiekius.

Tačiau visur didžiausia problema yra maitinimas ir energija. Kuo daugiau informacijos mikroschema perduoda – tuo daugiau energijos jai reikia. Mikroschemos, apie kurias fantazuoja D. Icke, nėra sukurtos, juo labiau tokios, kurios gali žmones pamažu paversti robotais.

Dabar, kai itin svarbu, kad žmonės pasikliautų ekspertais (medikais ir mokslininkais), o ne futbolininkais ir pramogų pasualio atstovais, kurie neturi kompetencijos komentuoti nei viruso, nei skiepų, tokia melagiena gali būti itin žalinga. „The Lancet“ publikuotame tyrime teigiama, kad nuo 2019 m. „Facebook“ paskyros, kuriuose skleidžiama prieš skiepus nukreipta melagiena, išaugo 7–8 mln. sekėjų. Tai, anot autorių, gali apsunkinti pasaulinės pandemijos suvaldymą. Žmonės, prisiskaitę tokių „ekspertų“ gali atsisakyti skiepytis ar laikytis saugumo taisyklių – nesibūriuoti, dažnai plauti rankas, dėvėti apsaugines priemones ir pan.

Taigi, remiantis aukščiau išvardinta informacija, galima teigti, kad D. Icke fantazijos gerokai prasilenkia su realybe, ir klaidina žmones.