Kilmė


Daugiau tokių melagienų galima rasti „Facebook“ grupėje „Kitoks pasaulis“. Grupė jungia daugiau nei 11 tūkstančių žmonių. Šioje grupėje lapkričio 14 dieną viena vartotoja pasidalino vaizdo įrašu, kuriame aiškinama neva „globalistai“ planuoja paleisti dar virusų, pavyzdžiui COVID-21. Vaizdo įraše kalbantis asmuo baiminasi, kad nauja pandemijos banga sutrukdytų „pasipriešinimui“. Vaizdo įraše yra pateikiamas „globalistų“ veiksmų planas su datomis: kada maždaug bus įvestas 3 karantinas, į miestus įvesta kariuomenė ir t.t.

„Negaliu video ikelt. Tai daug maz nufilmavau,kas musu laukia.Vienu zodziu, be vakcinu jokio gyvenimo.Bet,ne tai baisiausia jokiu gydymo naturaliai nebebus. Tik vakcinos,po vakcinos.Virusai pareis vienas po kito.Tikiuosi,jei visi susijungtume gal ir uzkirstume kelia.Virusai bus paleisti,tam kad ibaugint ir,kad zmones tiketu vakcina. Baisiau,nei pasaulio pabaiga“, – rašo vaizdu įrašu pasidalinusi moteris.

Melas


Tikintiems tokiu scenarijumi teks nuliūsti: tiek vaizdo įraše pateikti teiginiai, tiek įrašo autoriais teiginiai – melagingi.

Virusai bus paleisti,tam kad ibaugint ir,kad zmones tiketu vakcina.
Įrašas socialiniame tinkle „Facebook“


Tokia dezinformacija nėra nieko naujo. Jau nuo pat SARS-CoV-2 pasirodymo pradžios buvo teigiančių, kad šis virusas – dirbtinai sukurtas ir paleistas specialiai į aplinką. Nenuostabu, kad tokia sąmokslo teorija tikintys asmenys ima galvoti apie neva tai COVID-21 ir, kad esą bus „paleista“ dar daugiau virusų.

Tačiau COVID-19 niekas specialiai „nepaleido“ į aplinką ir kol kas visis turimi moksliniai radiniai byloja, kad virusas atsirado natūraliai, o mokslininkai ilgą laiką bandė visus perspėti apie šią galimą grėsmę.

Kaip žinome, kad virusas natūralios kilmės? Mokslininkų grupė tarpusavyje palygino naujojo koronaviruso ir kitų šešių koronavirusų, kurie, kaip žinoma, gali užkrėsti žmones, genomą. Buvo lyginti sunkias ligas galintys sukelti SARS, MERS ir SARS-CoV-2 bei HKU1, NL63, OC43 ir 229E, paprastai sukeliantys tik lengvus simptomus. Apie šį tyrimą rašyta kovo 17 d. žurnale „Nature Medicine“. Su tyrimu galite susipažinti ČIA. „Mūsų tyrimai aiškiai rodo, kad SARS-CoV-2 nėra laboratorijoje gimęs kūrinys ar tikslingai valdomas virusas“, – žurnalo straipsnyje rašo mokslininkai.

Tyrimų centro „Scripps Research“ imunologijos ir mikrobiologijos docentas Kristianas Andersenas ir jo kolegos nagrinėjo genetinį vadinamųjų baltymų „spyglių“, kyšančių viruso paviršiuje, modelį. Koronavirusas pasitelkia šiuos spyglius, kad pačiuptų išorines užkrėstojo ląstelių sieneles ir patektų į šias ląsteles. Mokslininkai analizavo genų sekas, atsakingas už dvi pagrindines šių baltymų spyglių savybes, – čiuptuvą, vadinamą receptorių susiejimo sritimi, kuris įsikimba į užkrėstojo ląsteles, ir vadinamąją properšos vietą, suteikiančią galimybę virusui atverti šias ląsteles ir į jas patekti.

Ši analizė parodė, kad spyglyje esanti „įsikibimo“ dalis išsivystė taip, jog nusitaikytų į žmogaus ląstelės išorėje esantį receptorių, vadinamą ACE2. Jis dalyvauja kraujospūdžio reguliavimo procese. Baltymų spygliai taip veiksmingai prikimba prie žmogaus ląstelių, kad mokslininkai teigia, jog jie yra natūralios atrankos, o ne genų inžinerijos rezultatas, rašo livescience.com.

Apie viruso kilmę „Žinių radijo“ laidoje pasisakė ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mikrobiologas doc. Tomas Kačergis.

„Kalbant apie viruso kilmę, egzistuoja gal kokios trys teorijos. Viena teorija yra tokia, kad šis virusas atsirado dėl natūralios selekcijos gyvūnuose ir jis „peršoko“ į žmonių populiaciją. Tai rodo ir genetiniai tyrimai, iš kurių aiškiai matosi, kad šis virusas yra kilęs būtent iš šikšnosparniuose cirkuliuojančių koronavirusų.

Antra teorija yra tokia, kad šis virusas kažkurį laiką cirkuliavo gyvūnuose ir „peršoko“ į žmones, o jų organizme neidentifikuotas galėjo cirkuliuoti kažkurį laiką, kol neprisitaikė plisti tarp žmonių. Tie peršokimai tarp žmonių galėdavo būti epizodiniai, kai jie net nejausdavo simptomų, o tiesiog buvo nešiotojai“.

Anot mokslininko, trečioji teorija – sąmokslo teorija – kad virusas atsirado Kinijos miesto Uhano laboratorijoje, kur buvo dirbama su SARS-COV-1 virusu, yra jau paneigta. „Ta teorija teigia, kad virusas galėjo būti kultivuojamas žmonių ląstelėse ir per kažkurį laiką, tiesiog jį forsuojant ir auginant žmonių ląstelėse, darant vadinamus persiėjimus arba pasažus, buvo adaptuotas konkrečiai prie mano minėto angiotenzino antrojo fermento receptoriaus.

Vis tik ši teorija oficialiai yra paneigta dėl to, kad pagrindiniame baltyme, kuris dalyvauja prisitvirtinime prie žmogaus ląstelių, konkrečiai, angiotenziną konvertuojančio antrojo fermento receptoriaus, tame S baltyme yra kai kurios įterptinės sritys, kurių negalima sugeneruoti in vitro. Tam yra reikalingas imuninės sistemos įsikišimas“, – apibendrino jis.

Tačiau įvairūs mokslininkai daugybę metų bandė atkreipti dėmesį į galima pandemijas. Mokslininkai ne kartą bandė įspėti apie virusus, kurie cirkuliuoja tarp gyvūnų, bet gali „peršokti“ ir į žmones, kaip naujasis koronavirusas. Bet šie virusai pavojingi ne dėl kažkokių „globalistų“ plano, o dėl to, kad žmonės naikina natūralias laukinių gyvūnų buveines, tad žmonės daug dažniau ir artimiau susiduria su laukiniais gyvūnais ir tai sukelia sąlygas virusams plisti ir žmonių tarpe.

Naujausioje savo ataskaitoje Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Pasaulinio banko įsteigta nepriklausoma institucija Pasaulinio pasirengimo stebėjimo taryba (Global Preparedness Monitoring Board – GPMB) konstatavo, kad koronaviruso pandemija parodė, kaip mažai pasaulis buvo pasirengęs tokio pobūdžio nelaimėms, nepaisant to, kad buvo daugybė įrodymų, kad milžiniškas ligos protrūkis – neišvengiamas, rašo sciencealert.com.

„Nesugebėjimas pasimokyti iš COVID-19 pamokų ar į jas reaguoti skiriant tinkamus išteklius ir dėmesį reiškia, kad kita pandemija, kuri taip pat yra neišvengiama, bus tragiškesnė“, – įspėja ataskaitos autoriai. Viena iš GPMB vadovių ir buvusi PSO vadovė Gro Harlem Brundtland per šios ataskaitos virtualų pristatymą pirmadienį pabrėžė, kad taryba dar prieš metus įspėjo, jog pasaulis yra blogai pasirengęs pandemijai.

Šaltiniai:

  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/aiskeja-daugiau-detaliu-apie-koronaviruso-kilme-tikrasis-kaltininkas-yra-sumanesnis-uz-mokslininkus.d?id=83898107
  • https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/mokslininkas-apie-koronaviruso-kilme-kol-kas-egzistuoja-trys-teorijos.d?id=85382919
  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/ekspertai-nieko-gero-nezada-esame-siaubingai-nepasiruose-kitai-pandemijai-o-ji-neisvengiama.d?id=85252479
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)