Vyksta Tiesioginis ir nesustabdomas 5G švitinimo genocidas, dangstomas po neegzistuojančia liga ir neregėta propaganda. Žmonės atsibunda su nudegimais, slenka plaukai, nebepamiega, sapnuoja košmarus, miega max kelias valandas, visiems širdis stoja, nervinė įtampa, skauda galvas, akis, svaigsta galvos ir t.t.

„Vyksta Tiesioginis ir nesustabdomas 5G švitinimo genocidas, – skelbiama bauginančioje žinutėje „Facebook“ socialiniame tinkle, – <...> Dar nespėjo pasklisti informacija apie tūkstančius, pranešančius apie simptomus, kai kuriems jau labai stiprius. Tuoj pradės – aš pradedu, netylėsiu, nes jau visi sukilo, kad vyksta TAI. Prasidėjo GENOCIDAS, ir jis vyks tol, kol nebus įgyvendinta "antra banga"“ (kalba netaisyta).

5G ryšio neva sukeliamiems simptomams pranešimo autoriai priskiria nudegimus, plaukų slinkimą, galvos skausmą ir svaigimą, nemigą ir nervinę įtampą, širdies ritmo sutrikimus. Visi šie simptomai siejami su SARS-CoV-2 viruso antrąja banga.

Klaidinanti žinutė

„Melo detektorius“ ir kitos tarptautinės faktų tikrinimo organizacijos bei žiniasklaidos priemonės („Snopes“, „VOA News“, „The Conversation“, „BBC“, „Euronews“, „CNet“, „USA Today“) jau ne kartą paneigė sąmokslo teorijas, siejančias diegiamą penktosios kartos interneto ryšį su pasaulyje kilusia pandemija, nurodydamos, kad viruso protrūkis niekaip nėra susijęs su diegiama technologija.

Tai, kad socialiniame tinkle išplatintame pranešime skleidžiama klaidinanti informacija nurodo ir faktas, kad Lietuvoje 5G ryšys dar neveikia. Technologiją planuojama paleisti tik 2021 metais, todėl jokių su ja susijusių padarinių žmonės negali jausti.

Baimintis tokių pavojų sveikatai, apie kuriuos kalba žinutės autorė, taip pat nereikėtų. Autorės įvardijami nudegimai, plaukų slinkimas, širdies ritmo sutrikimai ir kiti simptomai būdingi jonizuojančios spinduliuotės poveikiui, o 5G ryšys veikia nejonizuojančios spinduliuotės ribose, kaip ir televizija, radijo ryšys, mikrobangos ir regimoji šviesa. Tuo tarpu jonizuojančiai spinduliuotei priskiriami rentgeno spinduliai, Alfa (α) spinduliuotė, Beta (β) spinduliuotė, Gama (γ) spinduliuotė ir neutronų spinduliuotė kelia žymiai didesnį pavojų žmonėms.

Elektromagnetinių bangų spektras

Didelis kiekis jonizuojančios spinduliuotės per trumpą laiką gali sukelti spindulinę ligą, kurios simptomai pasireiškia per pirmas valandas nuo apšvitinimo ir gali tęstis kelis mėnesius. Pirminiai apsinuodijimo radiacija požymiai paprastai pasireiškia vėmimu, apetito praradimu, galvos skausmu. Ima slinkti plaukai, gresia kraujo užkrėtimas, sutrinka širdies ritmas, atsiranda nudegimai, pažeidžiamos akys.

Apsinuodijimas radiacija paprastai gyja labai ilgai arba baigiasi mirtimi. Taigi, internautės žinutėje išvardyti simptomai atitinka spindulinei ligai, sukeliamai jonizuojančios spinduliuotės, būdingus simptomus.

5G ryšys, veikiantis nejonizuojančios spinduliuotės spektre, tokių simptomų nesukels. Labai intensyvus tiesioginis nejonizuojančios spinduliuotės kiekis gali sukelti audinių pažeidimus dėl šiluminio efekto, tačiau elektromagnetinės taršos lygis visame pasaulyje yra kontroliuojamas ir negali viršyti nustatytų normų.

Kiekviena valstybė, remdamasi mokslininkų ir institucijų rekomendacijomis, riboja leistiną elektromagnetinio lauko energijos srauto tankį tam, kad elektromagnetinė tarša neigiamai nepaveiktų žmonių sveikatos.

Lietuvoje, suvienodinus elektromagnetinės taršos normas pagal Tarptautinės apsaugos nuo nejonizuojančiosios spinduliuotės komisijos rekomendacijas, šis rodiklis gyvenamojoje aplinkoje negali būti didesnis už 10 W/m2. Tai – 50 kartų mažesnė vertė už tą, kuri, mokslinių tyrimų duomenimis, gali kelti kokį nors poveikį sveikatai. Taigi, 5G ryšys, kai jis bus įvestas Lietuvoje, žmonių sveikatai nekels didesnės rizikos nei šiuo metu jau veikiančios mobiliojo ryšio technologijos.

  • Šaltiniai
  • The Electromagnetic Spectrum: Non-Ionizing Radiation; cdc.gov
  • Electromagnetic fields and 5G; ec.europa.eu
  • Is 5G making you sick? Probably not; cnet.com
  • Frequently Asked Questions related to the ICNIRP RF EMF Guidelines 2020; icnirp.org
  • Effects of Ionizing Radiation on the Heart; ncbi.nlm.nih.gov
  • How Did Radiation Affect the 'Liquidators' of the Chernobyl Nuclear Meltdown?; livescience.com