Laisvės partija šalinama iš rinkimų į Seimą

Kiek daugiau nei 9 minučių trukmės vaizdo įrašas „Youtube“ platformoje patalpintas spalio 4 dieną. Iš viso jis buvo peržiūrėtas daugiau nei 19 tūkst. kartų.

Klaidingą informaciją skelbianti antraštė pridėta prie ištraukos iš Z. Vaišvilos surengtos spaudos konferencijos pavadinimu „Kodėl Lietuvoje leidžiama veikti Vyriausybei be konstitucinių įgaliojimų?“. Ji Seime surengta spalio 2 dieną.

Kontraversiškai pavadintoje ištraukoje Antanas Kandrotas internetinėje erdvėje geriau žinomas „Celofano“ slapyvardžiu, skundžiasi turįs įrodymų, esą Laisvės partijos atstovai laiku nepateikė būtinų dalyvauti šių metų Seimo rinkimuose dokumentų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Antrašte klaidina žiūrovus

Pats A. Kandrotas VRK posėdyje šiemet atstovavo į Seimą ketinusį patekti „Kovotojų už Lietuvą“ sąjungos pirmininką Vytautą Šustauską, tačiau šiam laiku nepervedus reikalingo užstato apie rinkimus politikui teko pamiršti.

Vaizdo įrašo antraštėje konstatuojama, esą Laisvės partija šalinama iš rinkimų į Seimą, tačiau tai – netiesa.

Prieš savaitę, tuo laiku, kai „Youtube“ platformoje pasirodė minėtas vaizdo įrašas, žiniasklaidoje ar oficialiuose įstaigų portaluose nebuvo paskelbta jokia žinia apie šios partijos pašalinimą iš rinkimų, be to, sekmadienį, spalio 11 dieną, rinkėjai biuleteniuose matė šios partijos pavadinimą, už ją buvo galima atiduoti balsą.

Spalio 13 dieną atnaujintame VRK balsavimo rezultatų sąraše taip pat matyti jau išrinkti į 2020 – 2024 metų Seimo kadenciją Laisvės partijos politikai – Kasparas Adomaitis, Aušrinė Armonaitė, Morgana Danielė, Evelina Dobrovolska, Vytautas Mitalas, Monika Ošmianskienė, Tomas Vytautas Raskevičius ir Artūras Žukauskas.

Daugiamandatėje apygardoje už Laisvės partiją savo balsą atidavė 9,02 proc. visų rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

Remiantis tuo, kad nei žiniasklaidoje, nei oficialiame VRK portale nepasirodė jokia informacija apie tai, kad Laisvės partijai būtų uždrausta dalyvauti Seimo rinkimuose bei rinkimų pirmojo turo rezultatais, kurie aiškiai parodo, jog šios partijos atstovai buvo išrinkti į Seimą, galima teigti, kad „Youtube“ pasidalinto vaizdo įrašo antraštė yra klaidinga.

  • Šaltiniai
  • Lietuvos Respublikos Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys
  • „InVID“ vaizdo įrašų paieškos sistemos duomenys
  • Paieška „Google“