„Nenustebkit,jei bus "apkrautos" linijos ir negalėsite prisiskambinti. Šiuo atveju -ačiu (p) medikams“, – tokiu įrašu feisbuke pasidalino vienas vyras. Kartu su tekstu vyras pasidalino ir nuotrauka, kuri neva iliustruoja, kad poliklinikos registratūros darbuotojai yra nukėlę telefonu ragelius, kad niekas negalėtų prisiskambinti.

Melaginga informacija

Nuotraukoje raudonu apskritimu yra apibrėžtas būtent telefonas, kurio ragelis yra nukeltas, tad skambinantys pacientai girdėtų, kad linija yra užimta. Tą akcentuoja ir nuotrauka pasidalinęs vyras: nenustebkite, jei linijos bus „apkrautos“. Internautas ironiškai padėkoja medikams. Šiuo įrašu spėjo pasidalinti virš 100 lietuvių.

Komentaruose žmonės piktinasi ir dalinasi neva tai tuščių poliklinikų koridorių nuotraukomis. Esą tai irgi įrodymas, kad medikai yra „apkrauti“ darbu.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio sunku pasakyti, ar tikrai ši nuotrauka daryta vienoje iš Lietuvos poliklinikų, akylesnis stebėtojas pamatys nuotraukoje, kairėje, esantį logotipą „NFZ“. Tai Lenkijos nacionalinis sveikatos fondas (lenk. Narodowy fundusz zdrowia) logotipas.

O atlikus šios nuotraukos „Google“ paiešką, nesunkiai galima rasti aibę įrašų feisbuke ir „Twitter“ paskyrose lenkų kalba ir šie įrašai pasirodė anksčiau nei ši nuotrauka atsirado lietuviškajame feisbuke.


Įvertinus tai galima teigti, kad ši nuotrauka yra daryta Lenkijoje ir nieko bendra neturi su Lietuvos poliklinikų darbu. Tokios nuotraukos įkėlimas be konteksto (nepranešant, kad nuotrauka daryta ne Lietuvoje) sukėlė pasipiktinimų laviną.

Šaltiniai:

  • https://www.nfz.gov.pl/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)