Vienas internautas pirmadienį pasidalino „Info TV“ reportažu. „Na va, visi prasidėjus karantinui sakė, kad tai nesąmonė, kad tai tik sąmokslo teorija., klie-de-siai.. Dabar visi pamiršo ir štai realybė prieš nosį- tai ta tipo sąmokslo teorija jau Lietuvoje!, ir jau pradėtas smegenų plovimas tuščiagalviams. Nu ir viskas vyksta kaip ir pagal planą. Jau daug dalykų ir iš Madonnos eurovizinio 2019m. Pasirodymo(žinutės) ir kitų tipo sąmokslo teorijų įvyko“, – tikina vyras, kalba neredaguota.

Dabar visi pamiršo ir štai realybė prieš nosį- tai ta tipo sąmokslo teorija jau Lietuvoje!
„Įrašas soc. tinkle Facebook“

Įrašo autorius neva kalba apie sąmokslo teoriją, kuri skelbia, kad tie, kurie pasiskiepys nuo COVID-19, bus sučipuoti.

Melaginga informacija

Šis asmuo nėra vienintelis, kuris puolė piktintis ir skleisti paniką. Štai sąmokslo teorijomis pagarsėjusiose feisbuko grupėje Unfollow "Seimas" vienas vartotojas pasidalino tuo pačiu TV reportažu ir ėmė gąsdinti, kad tokios mikroschemos bus brukamos žmonėms per prievartą. Vyras tikino, kad esą sąmokslo teorijų skleidėjai nuo pat pradžių buvo teisūs.

Melaginga informacija

Ši sąmokslo teorija buvo dažnai matoma karantino pradžioje. Ne vieną melagingą žinutę apie neva tai žmonių čipavimą Delfi yra paneigęs.

Mokslu grįstų įrodymų, kad visi būsime sučipuoti ir čipo pagalba bus valdomos mūsų smegenys – nėra. Tai veikiau primena kokio nors fantastinio filmo scenarijų.

Taip pat nėra jokių įrodymų, kad į vakcinas nuo skiepų yra įdedamos mikroschemos. Nors ši teorija yra gan sena, žibalo į ugnį pripylė ir Rusijos Komunistų partijos narys, pareiškęs, kad esą „globalistai“ remia „masinę mikroschemų implantaciją, kuri vyktų per skiepus nuo koronaviruso“.

YouGov“ užsakytas 1640 amerikiečių imties tyrimas parodė, kad 28 proc. amerikiečių mano, kad Billas Gatesas nori vakcinas panaudoti mikroschemų implantacijai.

Šie gandai sustiprėjo, kai šių metų kovo mėnesį B. Gatesas pareiškė, kad ateityje turėsime skaitmeninius sertifikatus, kurie parodė, kurie žmonės pasveiko nuo COVID-19, kurie tyrėsi ir kurie yra pasiskiepyję. Po šio teiginio kilo daugybė spekuliacijų ir kaltinimų. Billo ir Melindos fondas vėliau davė komentarą, kad „skaitmeninis sertifikatas“ yra siekis sukurti atvirą skaitmeninę platformą, kurios tikslas – sukurti saugią bei namų sąlygomis įmanoma testavimo sistemą.

Šaltiniai:

  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/paskleide-aibe-melagingos-informacijos-pandemija-skirta-zmoniu-cipavimui-ragina-kelti-savo-vibracijas.d?id=84655569
  • https://www.bbc.com/news/52847648
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)