Pagaliau išlindo yla iš maišo!! Žemiau pateiktoje nuotraukoje kuo puikiausiai matosi kas iš tikrųjų vadovauja neramumams Baltarusijoje!!

Nuotraukos komentare rašoma: „Pagaliau išlindo yla iš maišo!! Žemiau pateiktoje nuotraukoje kuo puikiausiai matosi kas iš tikrųjų vadovauja neramumams Baltarusijoje!!“ (kalba netaisyta). Pridėtame atvaizde – kadras iš Baltarusijoje vykstančio protesto, tai nurodo ant plakatų esantys užrašai. Dešiniame nuotraukos kampe aiškiai matyti prof. Vytauto Landsbergio veidas.

Suklastota nuotrauka

Iš tiesų ši nuotrauka – grubi klastotė, o jos originalas padarytas ne pastarosiomis savaitėmis Baltarusijoje kilusių neramumų metu, o prieš aštuonis metus.

Atlikus vaizdų paiešką internete paaiškėjo, kad nuotrauka padaryta 2012 metų kovo 25 dieną Minske, Baltarusijoje, vykusio protesto prieš valdžią metu. „AP News“ pranešė, kad proteste dalyvavo tūkstančiai plakatais nešinų žmonių, nors Baltarusijos policija suskaičiavo, o vėliau tai buvo pranešta per valstybinę televiziją, esą į protestą susirinko tik 200 protestuotojų.

Pažvelgus į tikrąją protesto nuotrauką akivaizdu, kad prof. Vytauto Landsbergio ten nebuvo, dešiniajame nuotraukos kampe matyti visai kitas asmuo.

Mitingas Minske, Baltarusijoje
  • Šaltiniai
  • „Google“ vaizdų paieška
  • Belarusian Police Counted only 200 Protesters on Dzen Voli; telegraf.by archyvinė medžiaga
  • Thousands in Belarus protest against government; AP Archive „Youtube“ paskyros vaizdo įrašas