Marse gyvena keli milijonai žmonių.

Save „nežemiškos gyvybės“ ar „egzopolitikos“ (taip jis vadina politiką tarp Žemės ir nežemiškų civilizacijų) ekspertu vadinantis M. Salla, garsėja neįtikėtinomis sąmokslo teorijomis. M. Stella tikina, kad Saulės sistemoje egzistuoja slapta dešimtoji planeta, kurios gyventojai, ateiviai, jau seniai kišasi į Žemės valdymą.

Klaidinanti žinutė apie Marse gyvenančius žmones

Jis skleidžia teorijas, kad JAV Saddamą Husseiną gaudė, nes jis turėjo slaptą portalą, kuriuo galima nukeliauti pas nežemišką gyvybę ir gauti iš ten „nežemiškų“ ginklų. Arba kad Antarktidos ledu ateiviai pastatė didžiausią pasaulyje piramidę.

Paranormal.lt publikacijoje M. Stella teigia, kad 1974–1983 m. buvo kuriami „žvaigždžių vartai“, kuriais žmonės galėtų akimirksniu nukeliauti bet kur Visatoje. Tai, anot jo, buvo panaudota vokiečių eksperimentams, kurių metu į Marsą nusiųsta milijonai žmonių. M. Stella remiasi tik anoniminių „informatorių“ parodymais ir savo nuomone. Jokių kitų pagrindimų jis neturi.

Ką apie žmones ar gyvybę Marse sako mokslas? Planeta mokslininkams įdomi, nes, manoma, kad sąlygos ten milijonus metų buvo panašios į tas, kurios yra Žemėje. Todėl norima patikrinti, ar ten atsirado gyvybė, jei taip – kaip toli ji evoliucionavo. O jei buvo visos sąlygos gyvybei, kaip ją suprantame, ir ji neatsirado – kodėl.

Marso paviršių ir atmosferą jau tyrinėjo ne viena misija, tačiau liepos 30 d. paleista pirmoji NASA astrobiologijos misija „Perseverance“. Jos tikslas – ieškoti Marso gyvybės ženklų. Tokią misiją ruošia ir Europos kosmoso agentūra. Mokslininkai prognozuoja, kad per ateinantį 10-metį į Marsą nusiųsime ir pirmuosius astronautus.

Kol kas nėra jokių mokslinių duomenų apie gyvybę Marse, o žmonės ten dar nesilankė. Taigi teiginiai, kad Raudonojoje planetoje gyvena milijonai žmonių, yra tiesiog sąmokslo teorija.