"Blue Beam“ projektas...
globalistai drumsčia žmonių protus...
planuoja mums pranešti oficialų spektaklį, ir tai jau pamažu vyksta, apie nežemiškas civilizacijas - ateivius...ir, kad ateiviai nėra draugiški, o jų tikslai nėra tokie jau geranoriški Žemės ir jos gyventojų atžvilgiu... <...> šio spektaklio prasmė - žmonių protams sukelti pavojaus, bėdos, baimės jausmą ir aišku pasiūlyti sprendimo būdą - gelbejant žmoniją...
būkime sąmoningi! išlikime spektaklio stebėtojai....

2020 metai pasauliui sudėtingi: nerimsta kalbos apie globalinį atšilimą, Australiją alino ilgai besitęsiantys gaisrai, o stipriausią smūgį smogė pandemiją sukėlęs COVID-19 virusas. Apie pastarąjį plinta nemažai konspiracijos teorijų, o Kembridžo universiteto atlikta virtuali apklausa (Cambridge University Press) atskleidė, kad 25 proc. apklaustųjų jomis tiki.

Maža to, atsiranda žmonių, besinaudojančių susidariusia įtampa pasaulyje, kurie dalijasi kelių metų senumo paranormalių reiškinių vaizdo įrašais. Konspiracinių teorijų šalininkų manymu, tokia informacija siekiama įbauginti visuomenę, kad būtų galima ją valdyti.

Už fiksuojamų paranormalių reiškinių atsiradimą ir konspiracinių teorijų skleidimą kaltinamas projektas „Blue Beam“, kuris kartais painiojamas su amerikiečių programinės įrangos įmone „Bluebeam, Inc.“

Kas tas paslaptingasis projektas „Blue Beam“?

Kvebeko žurnalistas tyrėjas Seržas Monastas ilgą laiką rašė apie neatpažintus skraidančius objektus, o labiausiai yra žinomas už savo įsitikinimų aprašymą tam tikrame manifeste – projektas „Blue Beam“. 1994 metais vyras manifeste pareiškė, kad NASA ir Jungtinės Tautos vykdo keturių žingsnių projektą, kuriuo yra siekiama įvesti Naujojo amžiaus religiją, kad būtų galima pradėti kurti Naujosios pasaulio tvarkos diktatūrą ir taip valdyti žmoniją.

Pasak S. Monasto, pirma, projektas „Blue Beam“ siekia sukelti dirbtinius žemės drebėjimus svarbiose pasaulio vietose, kad būtų įbauginti religingi žmonės. Antra, kitas iš tikslų yra surengti milžiniškus „kosminius šou“, kurie šokiruotų visuomenę. Trečia, mobiliojo ryšio signalais perduoti žmonėms savo idėjas ir, ketvirta, paskatinti žmones naudotis įvairiomis technologijomis, jų pagalba įtikinti, kad vyksta ateivių invazija, ir tokiu būdu sukėlus baimę imti kontroliuoti visuomenę.

Tačiau mokslininkų, kurie patvirtintų tokias teorijas neatsirado, o projektas liko konspiracijos teorijų simboliu. 2002 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo įkurta tokiu pačiu pavadinimu programinės įrangos įmonė „Bluebeam, Inc.“, tačiau ji niekuomet neturėjo nieko bendro su minėtuoju mistiniu projektu.

Mokslininkai paaiškino ore pakibusio miesto fenomeną

Prieš porą dienų socialiniame tinkle „Facebook“ daugiau nei 2 tūkstančius narių turinčioje viešoje grupėje buvo pasidalinta prieš kelis metus internete plačiai paplitusiu vaizdo įrašu. Jame galima pastebėti Kinijoje debesyse iškilusį ir šmėžuojantį miestą. Imta sakyti, kad tai valdžios sąmokslas, slaptas NASA projektas „Blue Beam“ ir jo įmantri apgaulė.

„Facebook“ pranešime taip pat buvo rašoma: „Blue Beam“ projektas... globalistai drumsčia žmonių protus... planuoja mums pranešti oficialų spektaklį, ir tai jau pamažu vyksta, apie nežemiškas civilizacijas – ateivius...ir, kad ateiviai nėra draugiški, o jų tikslai nėra tokie jau geranoriški Žemės ir jos gyventojų atžvilgiu...“, tačiau anksčiau išsakytas panašias kalbas mokslininkai neigė, aiškindami, jog tai – tam tikras optinis reiškinys.

Internete pasidalinta klaidinanti žinutė apie „Blue Beam“ projektą

„Jei šis vaizdas realus, jis vadinamas aukštesniuoju miražu, o tai tiesiog yra aukštyn kyšantis miražas“, – paprastai aiškino Džil Koleman, Indianos „Ball State“ universiteto mokslininkė. Pasak jos, tai – fata morgana – optinis reiškinys, susidedantys iš skirtingų miražų formų, kurio atsiradimą skatina dideli temperatūrų skirtumai.

Vėliau siekiant įrodyti, kad tai tikrai nėra projekto „Blue Beam“ dalis, buvo atkreiptas dėmesys į kitas detales, pavyzdžiui, kad tūkstančiai žmonių, mačiusių tokį reiškinį, nepasidalijo nuotraukomis savo socialiniuose tinkluose, o internete paplito tik vienas įrašas. Tuomet imta manyti, kad tai gali būti arba optinis reiškinys arba paprasčiausias gandas, kuris plačiai paplito dėl sunkiai išverčiamos kinų kalbos.

Be to, apie minėtą Kinijoje ore išdygusį miestą dar 2015 metais rašė faktų tikrintojai „Snopes“. Jie paneigė teiginius, esą paslaptingas reiškinys galėtų būti susietas su visuotiniu sąmokslu.

Panašių įrašų ar nuotraukų internete galima sutikti gana dažnai, tačiau mokslininkai tokią informaciją ir kitas konspiracijos teorijas paaiškina remdamiesi fizikos dėsniais ar moksliniais faktais. Dėl to klausimus keliantys vaizdai ar kokia kita informacija neturi nieko bendra su projektu „Blue Beam“ bei kitomis sąmokslo teorijomis.

  • Šaltiniai
  • Jane J. Lee, „China's Floating City and The Science of Mirages“, nationalgeographic.com
  • Kim Lacapria, „Did Thousands of People in China Witness a Floating City Mirage?“, snopes.com
  • Brian Krans, „25% of People Believe Unproven Conspiracy Theories About COVID-19“, healthline.com
  • Ker Than, „Fact Checking 6 Persistent Science Conspiracy Theories“, nationalgeographic.com
  • Kara GoldFarb, „Serge Monast’s Project Blue Beam Makes Today’s Conspiracy Theories Look Sane“, allisinteresting.com